Πλήρωσε για να βάλει σκουριά στο αυτοκίνητό του!

Η σκουριά είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του αυτοκινήτου. Η «γάγγραινα της λαμαρίνας» έχει στείλει αμέτρητα τετράτροχα στην πράξη, έχει κάνει πλούσιους επίσης αμέτρητους φαναρτζήδες και έχει κηλιδώσει το πρεστίζ ολόκληρων αυτοκινητοβιομηχανιών. Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει λόγος να τη θέλει κάποιος.

Εκτός αν μιλάμε για εκκεντρικούς πλούσιους, που θέλουν σώνει και ντε να διαφέρουν. Ένας τέτοιος έδωσε παραγγελία στο Βέλγο καροσερίστα, Niels van Roij Design, για τοποθέτηση σκουριασμένων πάνελ στο ολοκαίνουργιο Land Rover Defender του! Το ακόμα πιο ωραίο είναι πως το αμάξωμα του Defender και να ήθελε, δεν μπορεί να σκουριάσει καθώς κατασκευάζεται από αλουμίνιο! Παρόλα αυτά, όταν υπάρχουν λεφτά, όλα γίνονται πιθανά.

Ο van Roij Design χρησιμοποίησε μια μέθοδο ελεγχόμενης οξείδωσης στους πλαϊνούς αεραγωγούς και δυο πάνελ στο καπό, προσφέροντας μάλιστα όποιο επίπεδο σκουριάς θέλει ο πελάτης. Αν δηλαδή θέλει σκουριά ίσα-ίσα, τα πάνελ υποβάλλονται πολύ λίγο σε οξείδωση. Αν τώρα το θέλει τελείως σάπιο, τότε η οξείδωση απλά αφήνεται ανενόχλητη να κάνει τη δουλειά της. Τα σκουριασμένα πάνελ δε, προσφέρονται σε βουρτσισμένη ή γυαλισμένη εκτέλεση!

Πέρα από τα διαβρωμένα στοιχεία το συγκεκριμένο Defender διαθέτει 22άρες ζάντες (και ρεζέρβα), ενώ στο εσωτερικό τοποθετούνται custom δερμάτινες επενδύσεις και ενθέσεις αλουμινίου. Επιπλέον, οι Βέλγοι προσφέρουν στρώσεις αλουμινίου, τιτανίου, χαλκού, ακόμα και χρυσού στα επίμαχα πάνελ, ώστε να διατηρήσει την εμφάνισή του αναλλοίωτη για 20 χρόνια.

Get it on Google Play Download on the App Store