Ποδηλάτης ακολουθεί Porsche με 240 χλμ./ώρα (+video)

Ο Neil Campbell έγινε ο ταχύτερος Ευρωπαίους ποδηλάτης χάρη στην βοήθεια μίας Porsche Cayenne Turbo. Το ρεκόρ έγινε στο Elvington Airfield του Yorkshire 40 χρόνια μετά από το αντίστοιχο εγχείρημα του Jean-Claude Rude, ο οποίος παρά το γεγονός πως είχε και πάλι την πολύτιμη βοήθεια μιας Porsche (935 Turbo για την περίσταση τότε) δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία την προσπάθειά του.

Δείτε ακόμη: Το αλουμινόχαρτο σώζει το αυτοκίνητο από κλοπή (+video)

Το ποδήλατο που χρησιμοποιήθηκε ήταν φυσικά ειδικής κατασκευής και τη δημιουργία του την ανέλαβε η Moss Bikes, η οποία είπε πως αντέχει έως και 320 χλμ./ώρα χάρη στους ενισχυμένους τροχούς και το ανθεκτικό πλαίσιο. Μάλιστα για την κατασκευή του χρησιμοποίησε carbon μέρη και ειδικά γρανάζια, ενώ έκανε πολύ μακρύ το μεταξόνιό του προκειμένου να είναι πιο σταθερό.

Όσο για το ρεκόρ αυτό καθ’ αυτό, ο ποδηλάτης Neil Campbell ρυμουλκήθηκε από την Porsche Cayenne Turbo μέχρι τα 180 χλμ./ώρα. Από εκεί αποσυνδέθηκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να ποδηλατεί ακριβώς πίσω από αυτό. Έτσι, εκμεταλλευόμενος την αεροδυναμική κατάφερε να φτάσει στα 240 χλμ./ώρα!

Διαβάστε επίσης: Μάγκας! Του έσκασε το λάστιχο με 300 χλμ./ώρα αλλά το έσωσε…

Δείτε πιο κάτω το video με την συγκλονιστική προσπάθεια και το ρεκόρ του Neil Campbell.

Get it on Google Play Download on the App Store