Ποια είναι η πιο αξιόπιστη μάρκα στις Η.Π.Α.;

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας που διενεργεί κάθε χρόνο η J.D. Power and Associates, αναφορικά με την αξιοπιστία των αυτοκινήτων που διατίθενται στις H.Π.Α.

Δείτε ακόμα: Πόσα άλογα απομένουν μετά από 700.000 χιλιόμετρα; (+video)

Ο απολογισμός ήταν θριαμβευτικός για τους Κορεάτες, με το Hyundai Motor Group να κάνει «κατάληψη» στο βάθρο. Πρώτη στις προτιμήσεις των Αμερικανών ήρθε η Genesis, η πολυτελής μάρκα της Hyundai (το αντίστοιχο της σχέσης Toyota-Lexus για την Νότιο Κορέα), με την Kia να ακολουθεί από κοντά και την «μητρική» Hyundai να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα, μπροστά από το βαρύ σαν ιστορία, όνομα της Porsche. Στον αντίποδα βρέθηκαν οι Volvo, Jaguar και Land Rover, οι οποίες κατέλαβαν τις 3 τελευταίες θέσεις του Top 30.

Πώς διεξάγεται η έρευνα;

H J.D. Power συλλέγει στοιχεία από τους Αμερικάνους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, σχετικά με το αν αντιμετώπισαν το οποιοδήποτε πρόβλημα με το νέο τους απόκτημα κατά τις πρώτες 90 ημέρες από την αγορά του. H μελέτη επικεντρώνεται σε 233 σημεία του αυτοκινήτου (μηχανικά μέρη, εσωτερικό και εξωτερικό), με τον συνολικό αριθμό των ερωτηθέντων να φτάνει φέτος τα 75.712 άτομα. Η τελική κατάταξη προκύπτει με βάση το ποσοστό βλαβών που παρουσιάστηκαν ανά 100 αυτοκίνητα.

Η Genesis πρώτευσε με 68 βλάβες ανά 100 αυτοκίνητα, με τις Kia και Hyundai λίγο πιο πίσω (72 και 74 αντίστοιχα), επικρατώντας σχετικά οριακά της Porsche (79 βλάβες/100 αυτοκίνητα). Στην «ουρά» της κατάταξης, Volvo-Jaguar-Land Rover ταλαιπωρούν τους οδηγούς τους με τα διπλάσια και υπερδιπλάσια προβλήματα (122,148,160/100 αυτοκίνητα).

Διαβάστε επίσης: «Πρώτοι αγρότες» οι Έλληνες!

Στις επιμέρους κατηγορίες το Kia Rio αναδείχτηκε νικητής στα μικρά αυτοκίνητα, το Toyota Corolla στα μικρομεσαία, η BMW Σειράς 4 στα premium μεσαία, το Hyundai Tuscon στα μεσαία SUV, η BMW X6 στα μεγάλα SUV, ενώ BMW X1 και Mercedes GLA μοιράστηκαν το βραβείο στα μεσαία crossovers. Τέλος, ως πιο αξιόπιστο μοντέλο αναδείχτηκε η Porsche 911 με μόλις 48 προβλήματα/100 αυτοκίνητα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας μπορείτε να δείτε εδώ 

Get it on Google Play Download on the App Store