Ποια είναι τα δημοφιλέστερα χρώματα;

Η επιλογή του κατάλληλου χρώματος κατά την αγορά αυτοκινήτου, είναι από τις πιο σημαντικές αποφάσεις. Τόσο από πλευράς καλαισθησίας και ανάδειξης των γραμμών του αυτοκινήτου, όσο και από αυτή της μεταπώλησης. Φυσικά, παίζουν ρόλο τα αποθέματα των εταιριών και η τιμολόγηση. Ποια είναι τα αγαπημένα του αγοραστικού κοινού;

Δείτε ακόμα: Ποια εταιρεία φτιάχνει τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα;

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Axalta, η γενική αίσθηση και το τοπίο που αντιμετωπίζει το ανθρώπινο μάτι δικαιώνουν τους αριθμούς. Σε παγκόσμιο επίπεδο και για το τρέχον ημερολογιακό έτος, το λευκό αντιπροσωπεύει το 38% στις προτιμήσεις των αγοραστών για νέα αυτοκίνητα. Ακολουθεί από μακριά, που μεταφράζεται ακριβώς στο μισό ποσοστό, το μαύρο (19%), λίγο μπροστά από το ανθρακί (ή γκρι, αν προτιμάτε) με 13% και το πάλαι ποτέ κραταιό ασημί, στο 10%. Συνολικά λοιπόν, τα τέσσερα αυτά χρώματα απεικονίζουν το 80% της αγοράς!

Διαβάστε επίσης: Τι βλάβες προκαλούνται όταν οδηγούμε με «λαμπάκι»;

Για να δούμε την εικόνα σε πιο τοπικό επίπεδο, το ανθρακί είναι το πιο δημοφιλές στην Ευρώπη ξεπερνώντας το άσπρο έπειτα από πολλά χρόνια κυριαρχίας του «γάλακτος». Στις Η.Π.Α. το μπλε είναι δεύτερο δημοφιλέστερο μετά το λευκό, ενώ το φλογερό ταμπεραμέντο των Λατίνων στη Νότια Αμερική φέρνει το κόκκινο στην πρώτη θέση. Μάλιστα είναι και η μοναδική περιοχή, όπου το ασημί σημειώνει άνοδο – έστω, με 1%. Αντίθετα, οι Ρώσοι επιλέγουν καφέ και μπεζ αποχρώσεις. Σε Κίνα και Αφρική τώρα, το λευκό κάνει «πάρτι».

Get it on Google Play Download on the App Store