Ποια είναι τα πιο αξιόπιστα SUV που κυκλοφορούν;

Όπως έχουμε αναφέρει, καλύτερο δείγμα για την αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου είναι η πάροδος του χρόνου. Άλλο να μην βγάζει ζημιές σε 1 χρόνο κι άλλο να συνεχίζει ακάθεκτο μετά από 10+. Ως γνωστόν, τα δημοφιλέστερα μοντέλα που κυκλοφορούν είναι τα SUV. Ποια είναι τα πιο αξιόπιστα εξ αυτών;

Ο γερμανικός φορέας TUV επιλύει πάσα απορία με την ετήσια έκθεσή του, η οποία περιλαμβάνει τεχνικά στοιχεία και αναφορές από τα συνεργεία του, διατηρώντας αρχείο για περισσότερα από 8,8 εκατ. οχήματα. Επειδή η χρονολογία είναι θεμελιώδους σημασίας για τον προσδιορισμό της αξιοπιστίας, η έκθεση διαχωρίζει τα SUV σε 2ετίας-3ετίας, 4ετίας-5ετίας, 6ετίας-7ετίας, 8ετίας-9ετίας και 10ετίας-11ετίας.

Δείτε ακόμα: Ποια είναι τα πιο αξιόπιστα SUV στις 100.000 χιλιόμετρα;

Οι αριθμοί αναφέρονται σε εμφανίσεις βλαβών ανά αυτοκίνητο και στην παρένθεση αναγράφεται ο μέσος όρος της κατηγορίας. Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα αφορούν την περασμένη χρονιά (λογικό, αφού η φετινή έχει ακόμα 5 μήνες).

Έχουμε και λέμε, λοιπόν.

Μεταχειρισμένα 2ετίας-3ετίας – Μέσος όρος κατηγορίας: 5,9

3. Mercedes M-Class/GLE (2011-Σήμερα): 3,3

Το μεσαίο SUV από την Στουτγκάρδη υπήρξε αντικείμενο ανάκλησης το 2017, με τους κατόχους να αναφέρουν μικροπροβλήματα στον κινητήρα και διαρροές υγρών από την μετάδοση.

2. Audi Q3 (2011-2018): 2,9

To crossover από το Ίνγκολσταντ τώρα, εμφανίζει σαφώς λιγότερα προβλήματα. Για την ακρίβεια, η πιο διαδεδομένη βλάβη αφορά τα φώτα φρένων, οι λάμπες των οποίων καίγονται πολύ συχνά.

  1. Mercedes GLK (2008-2015): 2,6

Ό,τι δεν κατάφερε η GLE, το κάνει η μικρή της αδερφή. Η GLK βρίσκεται στην κορυφή πρακτικά χωρίς να κάνει «τσικ», καθώς το 90,5% των αυτοκινήτων δεν εμφανίζει το παραμικρό. Αυτό το 2,6 που εμφανίζεται δηλαδή, προέρχεται από το εναπομείναν 9,5%

Μεταχειρισμένα 4ετίας-5ετίας – Μέσος όρος κατηγορίας: 10,3

3. Honda CR-V (2012-2018): 5,9

Από μηχανικής πλευράς, το CR-V δεν απασχολεί τους κατόχους του. Η ποιότητα κατασκευής αντίθετα, σχετικά συχνά. Οι αναφορές δείχνουν τριγμούς στο εσωτερικό και γενικότερους θορύβους, οι οποίοι συνδυάζονται με την χαμηλή -για SUV- απόσταση από το έδαφος και τις φθορές που προκαλούνται εκτός δρόμου, κατεβάζοντας τον μέσο όρο του διαχρονικού Honda.

2. Opel Mokka (2012-Σήμερα): 5,6

Παρόμοιο σκηνικό με την GLE για το Mokka. Το 90,5% δεν έχει παράπονο. Το 9,5%, ωστόσο, αναφέρει «τσίμπημα» λαδιού και πρόβλημα στο σύστημα τετρακίνησης, το οποίο προέρχεται από σφάλμα του εγκεφάλου και επιλύεται με μια αναβάθμιση λογισμικού.

  1. Audi Q5 (2008-2016): 5,0

Μεμονωμένα περιστατικά στην μετάδοση δεν αρκούν για να αμαυρώσουν την εικόνα του Q5, το οποίο στην συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα.

Μεταχειρισμένα 6ετίας-7ετίας – Μέσος όρος κατηγορίας: 16,2

3. Mitsubishi ASX (2010-Σήμερα): 9,3

Δυσλειτουργίες στο φίλτρο μικροσωματιδίων, που αναμιγνύει καύσιμο με λάδι, και κάποια μικροζητήματα με τα φρένα περιόρισαν το ASX στην τρίτη θέση.

2. BMW X1 (2009-2015): 9,0

Η πρώτη γενιά του μικρότερου SUV της BMW απασχολεί τους ιδιοκτήτες της με θορύβους από την ηλιοροφή και μικροδιαρροές στην μετάδοση.

  1. Audi Q5 (2008-2016): 8,7

Ένα μοντέλο, δυο διαφορετικές πρωτιές. Το Q5 πρώτης γενιάς αποδεικνύεται τόσο αξιόπιστο, ώστε καταλαμβάνει την κορυφή τόσο στην 4ετία-5ετία, όσο και σε βάθος 7ετίας!

Μεταχειρισμένα 8ετίας-9ετίας – Μέσος όρος κατηγορίας: 22,2

3. Mercedes GLK (2008-2015): 15,7

Επανεμφάνιση και για την GLK, η οποία μετά από 8-9 χρόνια εμφανίζει διαρροές λαδιού. Ακόμα και έτσι, όμως, δεν παύει να είναι ένα πολύ αξιόπιστο αυτοκίνητο, καθώς το 70% των κατόχων δεν αναφέρουν προβλήματα. Αλλά σε σχέση με το 90,5% που βλέπουμε στην 2ετία-3ετία είναι μικρότερο, οπότε και το SUV της Mercedes εδώ μένει στην τελευταία θέση του βάθρου.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι τα πιο αξιόπιστα μεταχειρισμένα;

2. Audi Q5 (2008-2016): 14,8

Κάποιες διαρροές ψυκτικού και μικροπροβλήματα με την κρεμαγέρα, αποτρέπουν το Q5 από το «χατ-τρικ», αφήνοντάς το μια ανάσα από την 3η σερί κορυφή.

  1. BMW X1 (2009-2015): 11,9

Την οποία καταλαμβάνει η X1, η οποία εμφανίζει τις ίδιες βλάβες με την προηγούμενη κατηγορία (ηλιοροφή και μικροδιαρροές). Από την στιγμή που του Q5 είναι κατά τι σοβαρότερες, η εκπρόσωπος της BMW ανεβαίνει στην πρώτη θέση.

Μεταχειρισμένα 10ετίας-11ετίας – Μέσος όρος κατηγορίας: 28,0

3. Suzuki SX4 (2006-2015): 23,7

Ερχόμαστε στις πιο παλιές και οικονομικές επιλογές της αγοράς μεταχειρισμένων SUV, αλλά ουδόλως προβληματικές. Το SX4 για παράδειγμα, ταλαιπωρείται μόνο από κάποια περιστατικά βλαβών στην τουρμπίνα του ντίζελ DDiS. Κατά τα άλλα, μηδέν εις το πηλίκο των προβλημάτων.

2. Toyota RAV4 (2006-2013): 22,8

Ακόμα καλύτερα τα πηγαίνει το RAV4, το οποίο ταλαιπωρεί τους ιδιοκτήτες του με την υψηλή τιμή των ανταλλακτικών, σε ενδεχόμενο βλάβης. Λίγες αναφορές για την ανάρτηση και την εξάτμιση.

  1. Volkswagen Tiguan (2007-2016): 21,6

To πρώτο Tiguan είναι και η αντίστοιχη πρόταση των Γερμανών για αγορά μεταχειρισμένου 10ετίας και άνω. Το μοντέλο που άνοιξε την όρεξη της VW για SUV εμφανίζει το μικρότερο ποσοστό βλαβών, έχοντας μόνο εύκολα επιλύσιμα ζητήματα με τα ηλεκτρικά. Σε λίγες περιπτώσεις, αναφέρονται σημάδια διάβρωσης στο αμάξωμα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Skoda Target 37ετίας «βαράει» με την τιμή του
Skoda Target 37ετίας «βαράει» με την τιμή του
«Οφσάιντ» τα Audi από τη Ρεάλ Μαδρίτης
«Οφσάιντ» τα Audi από τη Ρεάλ Μαδρίτης
Απίστευτα λεφτά για υπερσπάνιο VW - Porsche T3!
Απίστευτα λεφτά για υπερσπάνιο VW - Porsche T3!
Alfa Romeo: «Αν υπάρξει ζήτηση, θα έρθει Tonale QV»
Alfa Romeo: «Αν υπάρξει ζήτηση, θα έρθει Tonale QV»
BMW M: «Θέλουμε το χειροκίνητο κιβώτιο!»
BMW M: «Θέλουμε το χειροκίνητο κιβώτιο!»
Το Fiat Tipo Granturismo με παρελθόν Formula 1
Το Fiat Tipo Granturismo με παρελθόν Formula 1
Θυμάστε την απίθανη τιμή του Lada Niva στην Ελλάδα;
Θυμάστε την απίθανη τιμή του Lada Niva στην Ελλάδα; …
Toyota Supra πήρε 110% σε αξία μέσα σε 1 χρόνο!
Toyota Supra πήρε 110% σε αξία μέσα σε 1 χρόνο!
Γιατί σε κάποιες χώρες το τιμόνι είναι δεξιά;
Γιατί σε κάποιες χώρες το τιμόνι είναι δεξιά; …
Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου VW Caddy Life
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ήρθαν τα VW ID.5 και ID.5 GTX (+τιμές)
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Η τιμή του Toyota bZ4X στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Πάτησε στην Ελλάδα το πολυτάλαντο Dacia Jogger
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ακόμα πιο ισοπεδωτικό το Jeep Wrangler 4xe
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ήρθε στην Ελλάδα το φθηνότερο 7θέσιο Crossover
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Το Toyota Aygo X ήρθε στην Ελλάδα (+τιμές)
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Νέα σειρά Fiat Panda Hybrid σε χαμηλές τιμές
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές του νέου VW Multivan στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές της Alfa Romeo Tonale στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές του νέου Skoda Karoq στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Get it on Google Play Download on the App Store