Ποια εταιρεία θα σώσει τους diesel κινητήρες

Εδώ και περίπου δυόμιση χρόνια, από την εποχή του dieselgate και έπειτα ουσιαστικά, ξέσπασε ένας τεράστιος πόλεμος ενάντια στα diesel αυτοκίνητα λες και αυτά ευθύνονται για όλα τα κακά του πλανήτη μας. Ακούμε και διαβάζουμε εδώ και καιρό μάλιστα πως το «diesel πέθανε» και ότι άλλο τρομοκρατικό μπορούμε να διανοηθούμε. Όμως, τελευταία φαίνεται πως οι εταιρείες περνούν στην αντεπίθεση.

Δείτε ακόμη: Το νέο υβριδικό σύστημα του επόμενου VW Golf

Και αυτό γιατί μετά την Daimler αλλά και την Mazda που αμφότερες εξέδωσαν ανακοινώσεις πως στηρίζουν τα diesel μοτέρ και πιστεύουν σε αυτά, έρχονται οι δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Bosch που δήλωσε πως «η εταιρεία μας έχει τη λύση. Ανέπτυξε τεχνολογία η οποία θα σώσει τους πετρελαιοκινητήρες μια και καλή». Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον κύριο Volkmar Denner, το νέο σύστημα της Bosch μπορεί να ρίξει τις εκπομπές του οξειδίου του αζώτου πολύ πιο κάτω και από αυτά που προβλέπουν οι αυστηρές προδιαγραφές Η.Π.Α. και Ευρώπης για το 2020.

Σύμφωνα με τον ίδιο λοιπόν η Bosch χάρη στη χρήση νέου, αμεσότερου σε απόκριση τούρμπο αλλά και νέου κυκλώματος χαμηλής και υψηλής πίεσης καυσαερίων, βελτιώνεται δραματικά η θερμοκρασία των αερίων και έτσι οι εκπομπές του οξειδίου του αζώτου (NOx) μειώνονται στο 1/10 του νομικά επιτρεπόμενου ορίου.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το AdBlue στους κινητήρες diesel

Όπως φαίνεται λοιπόν, καλώς ή κακώς τα diesel έχουν μέλλον και οι εταιρείες δεν είναι διατεθειμένες να καταθέσουν τα όπλα όσον αφορά την πετρελαιοκίνηση.

Get it on Google Play Download on the App Store