Ποια μοντέλα προτιμούν οι κλέφτες στις Η.Π.Α.;

Υπάρχουν ορισμένα μοντέλα που είναι τα αγαπημένα των κλεφτών, όσα αντικλεπτικά κι αν έχουν βάλει οι ιδιοκτήτες τους. Μια μεγάλη έρευνα που έλαβε χώρα στην Αμερική ανέλυσε τις κλοπές οχημάτων από το 2017 και προέκυψαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις κλοπές που είχαν γίνει από το 2017, όπου διαπιστώθηκε πως οι κλοπές είχαν αυξηθεί συγκριτικά με το 2016. Πιο συγκεκριμένα το 2017 και σύμφωνα με τα στοιχεία του FBI και της αστυνομίας, οι κλοπές άγγιξαν τις 773.139 (767.290 το 2016).

Δείτε ακόμη: Πως να επιλέξετε ένα καλό συναγερμό αυτοκινήτου

Οι ερευνητές δημιούργησαν δυο διαφορετικές λίστες. Η μια περιλαμβάνει τα πλέον ευάλωτα μοντέλα ανεξάρτητα από το έτος κατασκευής. Σε αυτή τη κατηγορία πρώτο στη λίστα είναι το Honda Civic, για το οποίο οι κλέφτες τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη και ειδικότερα για το μοντέλο του 1998, όπου εντός του 2017 είχαν κλαπεί 45.062 μοντέλα, με τις συνολικές απώλειες λόγω κλοπών για το ίδιο έτος, να αγγίζουν τα 6 δις δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Πήγαν διακοπές και το βρήκαν…«καλοκαιρινό»! (+video)

Η δεύτερη λίστα περιλαμβάνει μοντέλα κατασκευής 2017, όπου εκεί στην πρώτη θέση βρίσκεται το Nissan Altima. Στη δεύτερη θέση είναι το Toyota Camry, στην τρίτη θέση το pick up GMC, ενώ την 5αδα συμπληρώνουν τα Hyundai Elantra και Ford Fusion.

Κατά περιοχή η Αλάσκα και το Νέο Μεξικό είναι οι περιοχές με τις περισσότερες καταγεγραμμένες κλοπές, με την Ουάσιγκτον να βρίσκεται στην τρίτη θέση, η Νεβάδα στην τέταρτη και ακολουθούν το Κολοράντο, το Όρεγκον, η Καλιφόρνια, η Οκλαχόμα, και η Γιούτα.

Get it on Google Play Download on the App Store