Ποιο αυτοκίνητο έχει αποσπώμενο infotainment;

Η τεχνολογία έχει κάνει τεράστια άλματα σε κάθε τομέα της ζωής μας. Σαφώς κι ο κλάδος του αυτοκινήτου δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, όπου πέρα από τις τεχνολογίες ασφάλειας, υπάρχουν σημαντικές αλλαγές και σε ότι αφορά την άνεση και ψυχαγωγία των επιβατών.

Πλέον δεν υπάρχει σύγχρονο αυτοκίνητο που να μην διαθέτει ένα σύστημα infotainment μέσω του οποίου ο οδηγός ελέγχει πολλές διαφορετικές παραμέτρους του οχήματος. Αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας όμως είναι και το smartphone μας. Τι καλύτερο λοιπόν από το να μπορούσαν να συνδυαστούν αυτά και το κινητό μας τηλέφωνο να αντικαταστήσει την οθόνη πολυμέσων του αυτοκινήτου μας; Υπό αυτό το πρίσμα η Dacia εξέλιξε το σύστημα Media Control των νέων Sandero Streetway και Stepway.

Τι είναι το Media Control;

Το Media Control, με το οποίο είναι εξοπλισμένες ορισμένες εκδόσεις των νέων Dacia Sandero Streetway και Stepway είναι ένα σύστημα το οποίο, εκτός από το ηχοσύστημα, περιλαμβάνει μία ειδική θέση για το smartphone, αλλά και μια δωρεάν και εύχρηστη εφαρμογή. Έτσι, το κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη ενσωματώνεται απόλυτα στην οδηγική εμπειρία. Τοποθετείται ψηλά έχοντας μια ελαφριά κλίση προς τον οδηγό, προσφέροντας του απρόσκοπτη ενημέρωση. Το μοναδικό που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να κατεβάσει την εφαρμογή του Dacia Media Control στο smartphone του και, μέσω Bluetooth, το τηλέφωνο μετατρέπεται σε προέκταση του ταμπλό, αντικαθιστώντας το ενσωματωμένο σύστημα πολυμέσων. Πλοήγηση, ηχοσύστημα, μουσική, τηλέφωνο, ακόμα και η πρόσβαση στις πληροφορίες του αυτοκινήτου είναι στο χέρι του χρήστη και μπορούν να ενεργοποιηθούν ακόμα και με φωνητικές εντολές. Και όταν το τηλέφωνο δεν βρίσκεται στη θέση του, η συγκεκριμένη υποδοχή ενσωματώνεται στο ταμπλό.  

Η εργονομία που προσφέρει είναι αυξημένη, μιας και το R&D τμήμα της Dacia φρόντισε να μελετήσει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Χάρη στην ιδανική τοποθέτηση της βάσης στήριξης του smartphone, τα πάντα είναι εύκολα προσβάσιμα με λίγα μόνο κλικ. Τα application είναι ιδιαίτερα φιλικό στο χρήστη, με ένα interface που δίνει τη δυνατότητα για αποτελεσματική και γρήγορη περιήγηση στα μενού. Η προβολή, στην κεντρική οθόνη του ταμπλό, των ενεργειών του smartphone, καθιστά ακόμη πιο εύκολο το χειρισμό του συστήματος. Τέλος, τα χειριστήρια του τιμονιού διευκολύνουν τον έλεγχο της εφαρμογής.

Get it on Google Play Download on the App Store