Το πολωνικό αυτοκίνητο που εξόργισε τους Αμερικάνους

Το όνομα που αναφέρεται στον τίτλο δεν λέει απολύτως τίποτα σε κανέναν. Η KHM Motor Poland κατασκεύαζε παλιότερα αυτοκίνητα, με το FSO Warszawa M20 (ή Warszawa 200 απλούστερα) να είναι το πιο γνωστό μοντέλο της πολωνικής εταιρίας. Το Μ20, λοιπόν, ήταν ένα μεταποιημένο Gaz M20 Pobeda με απόδοση 52 ίππων.

Δείτε ακόμα: Έφτασε τα 10.000.000 αυτοκίνητα η Ford Mustang (+video)

Τα σημεία των καιρών βέβαια είναι τέτοια, που μια άλλοτε σοβιετική αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί αμερικανικό μοντέλο για να αναβιώσει το διασημότερο μοντέλο της. Και οι Αμερικανοί δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την κίνηση αυτή. Το ιδιόρρυθμο σχεδιαστικά σουλούπι που φαίνεται στις φωτογραφίες πρόκειται για τη Ford Mustang GT, κάτι που γίνεται σαφώς εμφανέστερο όταν κοιτάξεις το εσωτερικό. Οι άνθρωποι του «Μπλε Οβάλ» δεν είχαν πρόβλημα με το ότι το pony car χρησιμοποιήθηκε σαν βάση, αλλά με το γεγονός ότι οι Πολωνοί ανέφεραν στο site τους πως το αυτοκίνητο αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την φίρμα του Ντιτρόιτ. Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν ισχύει και συνιστά δυσφήμιση της εταιρίας και καταστρατήγηση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας, σύμφωνα πάντα με τους ιθύνοντες της Ford.

Διαβάστε επίσης: Lada 500 ίππων «δίνει πόνο» σε Mercedes SLS AMG (+video)

Δυνητικά θα μπορούσε να επισύρει νομικούς μπελάδες και η σχεδίαση του πίσω μέρους, η οποία θυμίζει κακέκτυπο της Mercedes-AMG GT. Παρόλα αυτά η KHM δηλώνει αισιόδοξη για την πορεία του νέου της μοντέλου και δέχεται παραγγελίες κανονικά.

Get it on Google Play Download on the App Store