Ποιο ηλεκτρικό προτιμούν οι Γερμανοί;

Η αγορά αυτοκινήτου της Γερμανίας είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης. Αναμφισβήτητα, κατέχει μεγάλο μερίδιο αγοράς παγκοσμίως και μπορεί να μην μπορεί να συγκριθεί για παράδειγμα με αυτή της Κίνας (λογικό αυτό), αλλά γίνεται γνωστή η προτίμηση μερικών αυτοκινήτων που πωλούνται. Τα αποτελέσματα για τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία για τον μήνα Απρίλιο έγιναν γνωστά και αξίζει να τονιστεί πως μέσα στην πρώτη 10άδα υπάρχουν μόλις 3 γερμανικά, αν σκεφτεί κανείς πως τη βάση τους στη χώρα την έχουν πολλοί ντόπιοι κατασκευαστές.

Θα αναρωτηθεί βέβαια κανείς τι κάνει στην θέση το Smart Fortwo, αλλά η εταιρεία στην οποία ανήκει αφορά την κοινοπραξία της Mercedes-Benz με την Zhejiang Geely Holding Group. Άρα, ο λόγος παραπάνω έγινε για αμιγώς Γερμανούς κατασκευαστές. Οι πολίτες της χώρας από τη Βόρεια Ευρώπη λοιπόν, «έχρισαν» κορυφαίο το Tesla Model 3 με την προτίμησή τους τον Απρίλιο, καθώς ταξινομήθηκαν 9.579 τέτοια οχήματα. Δεύτερο ήταν το Fiat 500e που κρατιέται ψηλά σε πλήθος αγορών, με το τρίτο σκαλί του βάθρου να πλαισιώνεται από το Tesla Model Y. Το ιταλικό αυτοκίνητο είχε 5.210 πωλήσεις και 5.060 το αμερικανικό.

Από εκεί και πέρα, 4ο ήταν το Hyundai Kona με 4.017 και ο πρώτος Γερμανός κατασκευαστής εντοπίζεται στην 5η θέση. Είναι η BMW με το i3, το οποίο διέθεσε στη Γερμανία τον Απρίλιο σε 3.948 μονάδες. Έκτο ήταν το Renault Zoe με 3.311, έβδομο το Skoda Enyaq με 2.879 και όγδοο το Volkswagen ID.4 με 2.873. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν το Smart Fortwo με 2.813 και το Audi E-tron με 2.735. Καλά κρατεί λοιπόν η Tesla και σε αυτή την αγορά.

Get it on Google Play Download on the App Store