Ποιο απίθανο μοντέλο έχει σύνολο 21 χρόνια εγγύηση;

Η εργοστασιακή εγγύηση είναι ένα πρόσθετο κριτήριο κατά την επιλογή ενός νέου αυτοκινήτου. Κι όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκειά της, τόσο χαρούμενος είναι ο υποψήφιος αγοραστής, αλλά και πιο κοντά στην αγορά.

Αν σας λέγαμε ότι υπάρχει μια «ειδική» εταιρεία που δεν απευθύνεται στο ευρύ αγοραστικό κοινό, η οποία για ένα μοντέλο της προσφέρει συνολική εγγύηση 21 ετών θα το πιστεύατε; Για να σας βγάλουμε από τη δύσκολη θέση, ούτε εμείς το πιστέψαμε αρχικά, μέχρι που το ψάξαμε. Το αυτοκίνητο με αυτή τη μεγάλη κάλυψη είναι η νέα McLaren Artura. Πιο συγκεκριμένα, οι τυχεροί ιδιοκτήτες της Artura απολαμβάνουν 5 έτη γενικής εγγύησης, (ή για 75.000 χλμ., όποιο έρθει πρώτο), 6 χρόνια για την υβριδική μπαταρία, αλλά και ακόμα 10 έτη για το αμάξωμα και την προστασία κατά της διάτρησης.

Η McLaren έχει ένα τριετές πλάνο σέρβις που πρέπει να ακολουθείται με ευλάβεια και καλύπτει όλες τις εργασίες συντήρησης, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών λαδιού και φίλτρου, φίλτρα αέρα κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα, αναπλήρωση υγρού φρένων, καθώς κι ένα πλήρες checklist για ελέγχους ποιότητας κι ασφάλειας. Σαφώς και δεν θα περιμέναμε τίποτε λιγότερο για ένα μοντέλο, του οποίου η τιμή ξεκινάει από τα 218.000 ευρώ!

Η νέα McLaren Artura κινείται από τον 3λιτρο V6 twinturbo, συνδυαστικά με έναν ηλεκτροκινητήρα 100 ίππων και μια μπαταρία 7,4 kWh. Μόνο με το ρεύμα, η Artura μπορεί να κινηθεί έως 30 χιλιόμετρα απόστασης και μέχρι τα 130 χλμ./ώρα ταχύτητας. Όταν συνδυαστεί με τα 580 άλογα του 3λιτρου V6, φτάνουν στους πίσω τροχούς 680 ίπποι και εξασφαλίζουν 0-100 χλμ./ώρα σε 3 δλ. Το 400άρι καλύπτεται σε 10,7 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 330 χλμ./ώρα. Όλα αυτά, με μια μέση τιμή κατανάλωσης 4,7 λίτρων/100 χλμ.!

Get it on Google Play Download on the App Store