Ποιο μοτέρ θέλει rebuilt κάθε 100.000 χιλιόμετρα;

Πόσο δελεαστικό θα σας ακουγόταν, αν ο πωλητής του νέου αυτοκινήτου που βολιδοσκοπείτε σας έλεγε ότι ωραίο και δυνατό το μοτέρ, αλλά θέλει ανακατασκευή κάθε 100.000 χιλιόμετρα; Θα σας έβαζε σε σκέψεις σωστά;

Κι όμως, κάθε πιθανός αγοραστής της νέας, εντυπωσιακής και πανίσχυρης Aston Martin Valkyrie πρέπει να γνωρίζει ότι ο 6,5 λίτρων κινητήρας του βρετανικού hypercar, που αποδίδει 1.000 ίππους, έχει διάρκεια ζωής μόλις 100.000 χλμ. Τάδε έφη ο Managing Director της Cosworth, (η εν λόγω εταιρεία έχει κατασκευάσει τον κινητήρα), Bruce Wood. Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Wood ανέφερε ότι ο κινητήρας έχει κατασκευαστεί ώστε να γίνεται μόνο η προγραμματισμένη συντήρηση του κατασκευαστή, μέχρι και το τέλος της ζωής του.

Δείτε ακόμη: Το πρώτο SUV στην ιστορία της Aston Martin (+video)

Και συνέχισε λέγοντας: «Πεποίθησή μας είναι πως στις 100.000 χιλιόμετρα ο κινητήρας απλά θα αντικατασταθεί. Πιστεύουμε πως πολλά από τα κινούμενα μέρη του θα έχουν φθαρεί αρκετά. Αν λοιπόν κάποιος κάτοχος φτάσει σε αυτό το σημείο, εμείς από τη μεριά μας θα λύσουμε τον κινητήρα και θα τσεκάρουμε το μπλοκ. Αν αυτό δεν έχει εκτεταμένη ζημιά, τότε θα προχωρήσουμε στην ανακατασκευή του κινητήρα με νέα πιστόνια και βαλβίδες».

Διαβάστε επίσης: Εκθαμβωτική η νέα Aston Martin DBS Superleggera (+video)

Ο κ. Wood έδωσε και μερικές έξτρα πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητήρα, όπου ανέφερε ότι το 12κυλινδρο μοτέρ μπορεί να περιστραφεί έως τις 11.200 σ.α.λ., (11.100 είχε ανακοινώσει η Aston Martin). Για να επιτευχθεί αυτός ο τρελός ρυθμός περιστροφής τα έμβολα της Valkyrie, έχουν κατασκευαστεί από ένα ειδικό κράμα αλουμινίου, όμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν και στους κινητήρες της Formula 1.

Ακούστε στο video πως ουρλιάζει το μοτέρ, σε δοκιμές πάγκου!

Get it on Google Play Download on the App Store