Ποιος είναι ο καλύτερος 1.000άρης τούρμπο κινητήρας;

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ανακοινώθηκαν τα βραβεία για τους καλύτερους κινητήρες της χρονιάς. Μέσα σε όλες τις κατηγορίες, τις οποίες μπορείτε να τις βρείτε αναλυτικά εδώ, υπάρχει και αυτή με τα μοτέρ έως 1.0 λτ.

Δείτε ακόμη: Πως και γιατί ο κινητήρας χάνει απόδοση

Ουσιαστικά πρόκειται για την κατηγορία που αφορά τα μικρότερα μοτέρ και ο ανταγωνισμός πλέον σε αυτή είναι πολύ μεγάλος. Ειδικά φέτος, είχαμε κορυφαία σύνολα να μάχονται για το βραβείο του καλύτερου κινητήρα της χρονιάς μέχρι το 1.0 λτ.

Ένα βραβείο που τελικά κατέληξε στον όμιλο VW, για τον βενζινοκινητήρα των 999 κ.εκ. ο οποίος μεταξύ άλλων τοποθετείται στα Volkswagen Golf, up!, up! GTI, Polo, T-Roc, Audi A1, A3, Q2, SΕΑΤ Ibiza, Arona, Toledo, Ateca, Leon, Skoda Fabia, Rapid και Karoq. Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν μιλάμε για ένα σύνολο το οποίο βρίσκεται κάτω από το καπό πολλών μοντέλων και το οποίο η κριτική επιτροπή ξεχώρισε τόσο για την απόδοσή του όσο και για τη λειτουργία του.

Το μοτέρ του ομίλου VW κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 283 πόντους, αφήνοντας στην δεύτερη θέση με 267 βαθμούς τον πολυβραβευμένο EcoBoost της Ford με τον ίδιο κυβισμό. Στην τρίτη θέση με 127 βαθμούς τερμάτισε το μοτέρ της BMW των 647 κ.εκ. το οποίο τοποθετείται στην i3.

Διαβάστε επίσης: Σωστή χρήση και συντήρηση του κλιματισμού στο αυτοκίνητο

Εμείς να θυμίσουμε πως ο τρικύλινδρος 1.0 λτ. TSI της VW αποδίδει έως 115 ίππους και 200 Nm ροπής από τις 2.000 έως και τις 3.500 σ.α.λ., ενώ διαθέτει άμεσο ψεκασμό και φυσικά είναι τούρμπο.

Get it on Google Play Download on the App Store