Ποιος τύπος ανυψωτικού γρύλου είναι ανθεκτικότερος; (+video)

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε τον γρύλο του αυτοκινήτου όχι απλώς για να κάνουμε μία αλλαγή ελαστικού όποτε και αν τύχει, αλλά και για να κάνουμε εργασίες στο αυτοκίνητό μας. Υπάρχουν όμως τρία βασικά είδη ανυψωτικών γρύλων και φυσικά τα τριπόδια για αυτοκίνητα τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Ποια από όλες τις λύσεις όμως είναι η πιο ανθεκτική;

Δείτε ακόμη: Γνωρίζετε τις κατηγορίες ανταλλακτικών αυτοκινήτων;

Την απάντηση έρχεται να δώσει για ακόμη μία φορά το κανάλι του youtube «Hydraulic Press» το οποίο βάζει στην πίεση της υδραυλικής πρέσας και τα τρία είδη γρύλων καθώς και ένα τριπόδι. Όπως θα δείτε και πιο κάτω, στο video που ακολουθεί, σε κάθε περίπτωση οι γρύλοι αντέχουν πολύ περισσότερο από το βάρος που αναγράφεται επάνω τους, ενώ το ίδιο ισχύει και για το τριπόδι. Παρόλα αυτά, σύμφωνα πάντοτε με το video, το τριπόδι είναι και ο ξεκάθαρος νικητής καθώς αναγράφει μέγιστο βάρος 5 τόνους και άντεξε 25.

Από την άλλη, ο μηχανικός γρύλος αντί για 2 τόνους άντεξε 4,4, ο καροτσόγρυλος αντί για 2 τόνους λύγισε στους 4,8 τόνους και ο υδραυλικός γρύλος μπουκάλα από έξι τόνους που αναφέρει άντεξε στην πράξη 12 τόνους.

Διαβάστε επίσης: Πατάμε συμπλέκτη όταν βάζουμε μπροστά; Τι μας λένε αυτά τα λαμπάκια;

Δείτε πιο κάτω το σχετικό video.

Get it on Google Play Download on the App Store