Αρχόντισσα Mercedes S-Class του 1991 με 478 χλμ.!

Παρατηρώντας την Mercedes 560 SEL του 1991, με το ζωηρό κόκκινο χρώμα της που ακόμα λαμποκοπάει, θα νομίζει κανείς ότι βρέθηκε η μηχανή του χρόνου και γύρισε πίσω 18 χρόνια!

Όχι, αυτή η χρονομηχανή δεν βρέθηκε ακόμα, αλλά ομολογουμένως αυτή η Mercedes είναι σε κατάσταση καινούργιας με μόλις 478 χλμ. στο κοντέρ!

Δείτε ακόμα: «Άστρωτη» Mercedes 190 πωλείται 27.397 ευρώ!

Το πώς και το γιατί η συγκεκριμένη S-Class βρέθηκε σε τέτοια κατάσταση και με τόσα λίγα χιλιόμετρα στο κοντέρ, ουδείς γνωρίζει. Το μοναδικό στοιχείο που γνωστοποιήθηκε, είναι πως πρόκειται για μια από τις 17 Mercedes S-Class που πάτησε τις ρόδες της στην Ιαπωνία και ξεχώρισε με το κόκκινο χρώμα, αλλά και τις ιδιαίτερες ζάντες της Lorinser. Επειδή το συγκεκριμένο μοντέλο είναι διαθέσιμο προς πώληση, οι μηχανικοί έχουν προβεί απλά σε μερικές εργασίες συντήρησης.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ο πλούσιος εξοπλισμός της Mercedes 560 SEL, που παρά το γεγονός πως είναι μοντέλο 28 ετών, διαθέτει ABS, αερόσακο οδηγού, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, κλιματισμό, αλλά και αυτόματα ηλεκτρικά παράθυρα! Την κίνησή της αναλαμβάνει το 5.5 λτ. V8 μηχανικό σύνολο ισχύος 285 ίππων με αυτόματο κιβώτιο 4 ταχυτήτων.

Διαβάστε επίσης: Wartburg πωλείται σε τιμή καινούργιου VW Golf!

Μειονέκτημά της είναι πως δεν υπάρχει ο πίνακας οργάνων, καθώς και μερικά ακόμα πλαστικά μέρη του ταμπλό, αλλά όλα αυτά μπορούν να επισκευαστούν εύκολα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η τιμή της συγκεκριμένης 560 SEL θα ξεκινάει από τα 100.000 ευρώ, με τους πρώτους ενδιαφερόμενους να είναι από τη Γερμανία, κάτι που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο θα γυρίσει στη γενέτειρα χώρα του.

Get it on Google Play Download on the App Store