Πωλείται αυτοκίνητο 54 ίππων με 563.000 χλμ.

Στις αγγελίες μεταχειρισμένων συναντάς κάθε πιθανή και απίθανη περίπτωση. Αυτοκίνητα δεκαετιών με ελάχιστα χιλιόμετρα στο κοντέρ, άλλα με ανεξήγητα υψηλές τιμές και πάει λέγοντας. Η αγγελία ενός τετράτροχου 54 ίππων με 563.000 χλμ. στην «πλάτη» είναι σίγουρα από τις πιο ενδιαφέρουσες.

Το εν λόγω αυτοκίνητο μας έρχεται από το 1990 και τα πολλά χιλιόμετρα δικαιολογούνται εν πολλοίς, λόγω φύσης μοτέρ. Κάτω από το καπό υπάρχει πετρελαιοκινητήρας, αλλά όπως καταλαβαίνουμε από τη μικρή ισχύ, πρόκειται για ατμοσφαιρικό σύνολο. Κι αν φαίνονται λίγα τα 54 άλογα, τι να πουν τα μόλις 98 Nm ροπής; Ο κινητήρας των 1.6 λίτρων προφανώς δεν μπορούσε να προσφέρει κάτι παραπάνω από αργές επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα να διαρκεί 18,7 ολόκληρα δευτερόλεπτα! Τα πράγματα με την τελική είναι κάπως καλύτερα, φτάνοντας μέχρι τα 148 χλμ./ώρα. Και πάλι όμως, αυτοκίνητο που να μην πιάνει τα 150 χλμ./ώρα φαντάζει χρονοκάψουλα στις μέρες μας.

Βέβαια, και στις αρχές των 90’s, αργό ήταν το ντίζελ VW Golf MK2, για το οποίο ο λόγος. Το κόκκινο χάτσμπακ αγοράστηκε καινούργιο πριν 31 χρόνια και δεν έχει αλλάξει ιδιοκτήτη από τότε. Κάτι που θα αλλάξει, αν βρεθεί κάποιος να δώσει τα 1.200 ευρώ που ζητάει ο πρώτος κάτοχος. Το αυτοκίνητο, παρά τα πολλά χιλιόμετρα, είναι διατηρημένο σε πολύ καλή κατάσταση μηχανικά και εμφανισιακά, μην έχοντας υπόνοιες σκουριάς, θαμπωμάτων ή χτυπημάτων. Οπότε το θέμα της τιμής είναι καθαρά οπτική: αν το δεις ως αγορά μεταχειρισμένου, δεν σε πείθει. Αν το αντιμετωπίσεις σαν αντίκα όμως, κάπως αλλάζει η κατάσταση.

Get it on Google Play Download on the App Store