Πωλείται αυτοκινητοβιομηχανία σε προνομιακή τιμή

Άλλοι είχαν όνειρο να κατασκευάσουν, άλλοι να σχεδιάσουν αυτοκίνητο όταν ήταν μικροί. Τα πιο επιχειρηματικά μυαλά, ονειρεύονταν πως κάποια στιγμή θα είχαν τη δική τους αυτοκινητοβιομηχανία. Για αυτούς, το όνειρο τώρα μπορεί να γίνει πραγματικότητα!

Η Falcon Motorsports δεν είναι κάποια γνωστή εταιρία. Ιδρύθηκε το 2009 από τον Αμερικανό σχεδιαστή και μηχανολόγο, Jeff Lemke, και παρουσίασε το πρώτο της αυτοκίνητο ένα χρόνο αργότερα, στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ. Η έκδοση παραγωγής χρειάστηκε άλλα δύο χρόνια για να ετοιμαστεί, όμως το τελικό αποτέλεσμα φαινόταν να άξιζε τον κόπο. Το F7 λανσαρίστηκε το 2012, με την ονομασία να πηγάζει τόσο από πραγματικό μαχητικό αεροσκάφος (το γνωστό και μη εξαιρετέο F-16 Fighting Falcon), όσο και από επιστημονικής φαντασίας (το Millenium Falcon, από το κινηματογραφικό σύμπαν του Star Wars). Στόχος, να αποτελέσει την αμερικανική εναλλακτική στις Ferrari και Lamborghini.

Από πλευράς προδιαγραφών είχε όλα τα φόντα: αμάξωμα κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά, πλαίσιο από κράμα αλουμινίου, ανθρακονημάτων και kevlar, push rod ανάρτηση, 8πετάλουδο 7λιτρο V8 από Corvette C6 Z06 (η οποία επηρέασε και τη σχεδίαση, ειδικά πίσω). Με απόδοση 630 ίππων και 813 Nm, σε συνδυασμό με τα 1.260 κιλά του βάρους, η «στρογγυλή» αναλογία των 2 κιλών ανά ίππο και το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, εξασφάλιζαν 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δλ. και τελική άνω των 320 χλμ./ώρα. Ηλεκτρονικά βοηθήματα δεν υπήρχαν, οπότε επί της ουσίας το F7 ήταν μια κεντρομήχανη και ανόθευτη Corvette, σε βελτιωμένη εκδοχή.

Καινούργιο κόστιζε περί τις 250.000 δολάρια. Δεν κατάφερε να κερδίσει το εύρωστο οικονομικά κοινό, πουλώντας όλα κι όλα 7 κομμάτια. Πριν λίγο καιρό, το 1 από τα 6 που διασώζονται ήταν στις αγγελίες. Τώρα, είναι ολόκληρη η εταιρία! Η Falcon Motorsports τερματίζει τον κύκλο εργασιών και πωλείται, μαζί με καλούπια, ανταλλακτικά, σχέδια, μηχανολογικά δεδομένα, εμπορικά μυστικά και «όλες τις συναφείς με το F7 πνευματικές/ιδιόκτητες πληροφορίες». Το κατοχυρώμενο όνομα, μαζί με ένα Falcon, επίσης συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο, που κοστολογείται έναντι 675.000 δολαρίων. Εκ πρώτης όψεως είναι αρκετά, όμως αν σκεφτείτε πως με αυτά τα χρήματα μπαίνετε στο χώρο των supercars ως κατασκευαστής, αλλάζει η οπτική.

Get it on Google Play Download on the App Store