Πωλείται Batmobile με κινητήρα αεροσκάφους!

Για πολλούς σινεφίλ, ο Μάικλ Κίτον είναι ο καλύτερος κινηματογραφικός Batman. Ο Αμερικανός ηθοποιός φόρεσε την κάπα και μάσκα του «Σκοτεινού Ιππότη» το 1989, για τις ανάγκες της ομώνυμης ταινίας του Τιμ Μπάρτον. Στο ίδιο φιλμ, πρωταγωνιστεί το -κατά συντριπτική πλειοψηφία απόψεων- καλύτερο Batmobile όλων των εποχών.

Ένα κατάμαυρο και απίστευτα απειλητικό αυτοκίνητο, με τα χαρακτηριστικά κίτρινα φώτα χαμηλά στο εμπρός μέρος, τα ακόμα πιο έντονα φτερά νυχτερίδας στο πίσω και φυσικά, το «φλογοβόλο» στο μέσο αυτού. Στην ταινία, το τετράτροχο του προστάτη του Γκόθαμ κινείται από κινητήρα αεροσκάφους, ένα στοιχείο που καθορίζει εν πολλοίς και τον άκρατα εντυπωσιακό σχεδιασμό του οχήματος. Στην πραγματικότητα, τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες των γυρισμάτων έπαιρναν κίνηση από V8 κινητήρες της Chevrolet. Όχι όλα, όμως. Γιατί ένα και μοναδικό, ήταν το πραγματικό αυτοκίνητο του Batman!

Το βλέπουμε στις φωτογραφίες, να αναζητά νέο εκδικητή του εγκλήματος. Μπορεί να μην διαθέτει το οπλοστάσιο και τα αντίμετρα στις επιθέσεις των κακών, όμως ο στροβιλοκινητήρας της Boeing φροντίζει για την κίνησή του. Όπως τα υπόλοιπα, έτσι και το συγκεκριμένο Batmobile βασίζεται στην Chevrolet Corvette C4, με την διαφορά ότι εδώ το μοτέρ στροφάρει στις 20.000 σ.α.λ., αποδίδει 365 άλογα και μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα αν βρεθείς στην «εξάτμιση» σε φάση επιτάχυνσης. Γκάζι που λέγεται ότι φέρνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε λιγότερο από 4,0 δλ. και ξεπερνά τα 297 χλμ./ώρα τελικής!

Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ημιαυτόματου κιβωτίου, το πλαίσιο είναι monocoque με συνδυασμό αλουμινίου-ατσαλιού, το αμάξωμα κατασκευασμένο από fiberglass, το βάρος ανέρχεται στα μόλις 1.270 κιλά, η ανάρτηση φέρει διπλά ψαλίδια σε όλους τους τροχούς και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, ενώ η τουρμπίνα της Boeing «καίει» κηροζίνη, ντίζελ ή αεροπορικό καύσιμο.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό, τα μόνα ψεύτικα είναι τα οπλοπολυβόλα. Οι οθόνες στο εσωτερικό είναι όλες λειτουργικές, επιτρέποντας στον οδηγό να ελέγχει περιμετρικά τον χώρο του αυτοκινήτου, δίνοντας θέαση 360 μοιρών. Επιπλέον υπάρχει σύστημα πολυμέσων, που μπορεί να ελεγχθεί μέσω smartphone, ενώ διατίθεται μέχρι φλογοβόλο! Τιμή δεν ορίζεται, καθώς το Batmobile θα δημοπρατηθεί από την Barrett Jackson. Σίγουρα, όμως, θα ξεπεράσει τις 500.000 δολάρια.

Get it on Google Play Download on the App Store