Πωλείται μοναδική εκτός δρόμου BMW Z3

Οι καθαρόαιμες εκτός δρόμου προτάσεις έχουν λιγοστέψει ελέω SUV και crossover. Μια ειδικά μεταποιημένη BMW Z3 πάντως, αποτελεί μια από τις πιο ξεχωριστές που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Το βαυαρικό roadster είναι μοντέλο του 1998 και έχει γυρίσει τόσο τα βουνά, όσο γενικότερα την Ευρώπη. Μόλις πριν λίγες ημέρες ολοκλήρωσε ένα ταξίδι 6.400 και πλέον χλμ., ξεκινώντας από τη Μεγάλη Βρετανία για να βρει τους άλλους συμμετέχοντες του Gumbalkan: ενός αγώνα από την Τσεχία στα Βαλκάνια. Η Z3 πέρασε, -συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιού από Ηνωμένο Βασίλειο σε Τσεχία- από Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Κροατία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σερβία και Ρουμανία. Αρκετά από τα χιλιόμετρα έγιναν σε δύσκολα τερέν, μακριά από την άσφαλτο, ωστόσο η «Μπέμπα» τα κατάφερε δίχως το παραμικρό πρόβλημα!

Οι μόνες μετατροπές που έκανε ο κάτοχός της αφορούν την ανύψωση του αμαξώματος κατά 40-50 χλστ. από το έδαφος, ένα σετ χωμάτινων ελαστικών και μια τετράδα 15άρες σιδερένιες ζάντες. Τα κίτρινα προβόλια ομίχλης συνεισφέρουν στο οπτικό αποτέλεσμα, που όμοιό του δεν συναντάς πουθενά. Κάτω από το καπό έχει τον «καλό» 16βάλβιδο 1.900άρη κινητήρα, των 140 ίππων και 180 Nm. Η συνεργασία του με το 5άρι χειροκίνητο απέφερε 0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δλ. και τελική 205 χλμ./ώρα για την κανονική Z3, όμως λογικά η συγκεκριμένη θα πρέπει να είναι ελαφρώς πιο αργή.

Το αυτοκίνητο πωλείται, προερχόμενο από αλλαγή λαδιών, φίλτρων και μπουζί, με την τιμή να ορίζεται στις 1.850 λίρες (2.206 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store