Πωλείται το τελευταίο μονοθέσιο του Enzo Ferrari

Τ

ο μονοθέσιο της F1 που βλέπουμε στις πιο πάνω εικόνες είναι η Ferrari F1/87 και είναι μεγάλης σπουδαιότητας, καθώς είναι το τελευταίο μονοθέσιο της ιταλικής μάρκας το οποίο κατασκευάστηκε με τον Enzo Ferrari εν ζωή. Και φυσικά όταν λέμε Enzo Ferrari δεν μιλάμε απλώς για τον ιδρυτή της Ferrari αλλά για τον άνθρωπο ο οποίος με την ομάδα του στιγμάτισε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και δει την Formula 1.

Δείτε ακόμη: Να τι γίνεται όταν πατάς συμπλέκτη και αλλάζεις ταχύτητα (+video)

Το συγκεκριμένο μονοθέσιο λοιπόν ψάχνει καινούργιο… σπίτι καθώς ο οίκος Bonhams θα το βγάλει σε δημοπρασία, λέγοντας μάλιστα πως χρειάζεται αρκετή δουλειά αν σκοπεύει κάποιος να το οδηγήσει, αφού τα μηχανικά του μέρη είναι φθαρμένα. Σύμφωνα με τον οίκο, το συγκεκριμένο μονοθέσιο αναμένεται να αλλάξει χέρια για περίπου 800.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Έκθεση Subaru «φάντασμα» με ανέγγιχτα αυτοκίνητα

Για την ιστορία να πούμε πως το μονοθέσιο αυτό ήταν αποτέλεσμα σχεδιασμού του Gustav Brunner και εφοδιαζόταν με μοτέρ τούρμπο 1.5 λίτρων απέδιδε κοντά στους 1.000 ίππους. Το σασί νούμερο 100 που πωλείται οδηγήθηκε από τον Alboreto στα γκραν πρι Ουγγαρίας, Αυστρίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας, χωρίς όμως να τερματίσει σε κανέναν από τους αγώνες, λόγω μηχανικών προβλημάτων.

Get it on Google Play Download on the App Store