Πωλείται Toyota Corolla του 1983 με τα πρώτα λάστιχα

Η Toyota με το Corolla έχει μια πολυετή και επιτυχημένη παρουσία στο χώρο της αυτοκίνησης, από το 1966 που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά, έως το υπάρχον 12ο κατά σειρά μοντέλο. Βέβαια, όλα αυτά τα χρόνια έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, με το νέο Corolla να είναι με διαφορά το καλύτερο από ποτέ.

Δείτε ακόμα: Πόσο διαρκούν και πόσο κοστίζουν τα φώτα LED;

Γυρνώντας το χρόνο πίσω πάνω από 40 χρόνια, θα συναντήσουμε το τέταρτης γενιάς Corolla, που κατασκευάστηκε μεταξύ 1979 έως 1987. Κυκλοφόρησε και στη χώρα μας κυρίως με το σεντάν αμάξωμα, όμως ήταν διαθέσιμο ακόμα με στέισον βάγκον, λίφτμπακ, κουπέ και σε βαν. Ένα τέτοιο μουσειακό κομμάτι είναι το άριστα διατηρημένο εικονιζόμενο Corolla sedan του 1983, το οποίο πατάει ακόμα στα πρώτα του λάστιχα.

Το κοντέρ του δείχνει μόνο 17.606 χιλιόμετρα, ενώ αγοράστηκε τότε από ένα Γερμανό, ηλικίας 64 ετών (γεννημένος το 1919). Ο κ. Herr Reisinger από το Wolnzach, Bayern, το οδήγησε ελάχιστα και τελικά το 2003 το αυτοκίνητο αποσύρθηκε από την κυκλοφορία. Αγοράστηκε πριν από λίγα χρόνια από κάποιον, αλλά και πάλι παρέμεινε εκτός κυκλοφορίας. Πρόσφατα έγινε μια εκτεταμένη συντήρηση στο αυτοκίνητο και καθαρίστηκε το καρμπυρατέρ και το ρεζερβουάρ καυσίμου.

Δείτε ακόμα: Ποια σημάδια μαρτυρούν χαλασμένη εξάτμιση;

Η μπλε μεταλλική βαφή είναι η εργοστασιακή και τα μόνα τμήματα που έχουν ξαναβαφτεί είναι το πίσω καπό και ένα τμήμα του πίσω πάνελ. Αχρησιμοποίητη είναι η ρεζέρβα όπως και το εργοστασιακό κιτ με τα εργαλεία. Μέχρι και τα έγγραφα πώλησης υπάρχουν που δείχνουν ότι είχε αγοραστεί για 11.952 μάρκα.

Τώρα, αυτό το σπάνιο Corolla 1.3 DX (E70) με το 4κύλινδρο μοτέρ των 65 ίππων και το μηχανικό κιβώτιο των 5 ταχυτήτων, πωλείται στην τιμή των 9.450 ευρώ (δείτε εδώ την αγγελία).

Get it on Google Play Download on the App Store