Porsche 959 φτιαγμένη για… «Επιστροφή στο μέλλον»

Ποιος είπε πως το κινηματογραφικό σύμπαν της «Επιστροφής στο Μέλλον» πρέπει όπως και δήποτε να περιλαμβάνει ντε και καλά DeLorean DMC 12; Σίγουρα όχι η συγκεκριμένη Porsche 959.

Όλοι οι σινεφίλ γνωρίζουν την τριλογία επιστημονικής φαντασίας, με τον Μάικλ Τζ. Φοξ να υποδύεται τον Μάρτιν ΜακΦλάι. Και όλοι οι… γκαζοφίλ γνωρίζουν από την πλευρά τους το θρυλικό DeLorean DMC 12, ένα αυτοκίνητο μπροστά από την εποχή του, όχι στους τομείς του συστήματος κίνησης, αλλά στο design και το σπέσιαλ gullwing ( «φτερά γλάρου») άνοιγμα των θυρών. Οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί τόσο του οχήματος όσο και της σειράς, έχουν πλέον ένα άλλο αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να… χαζέψουν.

Πρόκειται για την 959, που δια… υπολογιστή του Κάρλος Πεσίνο, γνωστότερου στα social media και ως colorsponge, μετέτρεψε το απίστευτο αυτό όχημα σε… DeLorean DMC 12. Όπως είναι ορατό στις φωτογραφίες, η Porsche έχει πόρτες σαν του DMC 12, ανοίγουν σαν τα φτερά του γλάρου δηλαδή, κάνοντας ένα θρυλικό αυτοκίνητο, ακόμα πιο… θρυλικό.

Μάλιστα, οι λεπτομέρειες είναι τόσο εμφανείς, που αν κάποιος δεν έχει παρακολουθήσει την ταινία και του παρουσίαζαν την 959 ως το πρωταγωνιστικό αυτοκίνητο, θα μπορούσε να πιστέψει πως όντως, η Porsche ήταν εκείνη που μετέφερε τον ΜακΦλάι και τον… τρελογιατρό, πίσω στον χρόνο ή μπροστά στο μέλλον.

Να θυμίσουμε πως το γερμανικό supercar τέθηκε σε παραγωγή το 1986 και ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, τότε. Η ισχύς του ήταν 444 ίπποι από έναν twin-turbo 2,8 λτ. 6κύλινδρο flat κινητήρα, με την τελική που σταματούσε στα 317 χλμ./ώρα. Ήταν τόσο μπροστά από την εποχή του, που διέθετε ακόμα και αισθητήρες πίεσης ελαστικών. Τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου, τον έχασε από την απίστευτη Ferrari F40 έναν χρόνο αργότερα, η οποία κατασκευάστηκε απλά για να περάσει την 959. Δεν διέθετε τίποτα ηλεκτρονικό ούτε καν ηλεκτρικά παράθυρα, ακόμα και το ραδιόφωνο απουσίαζε, ενώ για να γίνει πιο ελαφριά, υπήρχε μία στρώση απόχρωσης, αφού φαινόταν το ανθρακόνημα. Η ισχύς ήταν 478 ίπποι και η τελική ταχύτητα έφτανε τα 321 χλμ./ώρα, το πρώτο παραγωγής ever που πέρασε τα 320 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store