Πώς διατηρεί την αξία των αυτοκινήτων του ο Lewis Hamilton;

Μπορεί οι απόψεις για το εξωαγωνιστικό (και το αγωνιστικό, βασικά) προφίλ του Lewis Hamilton να διίστανται, όμως το αδιάσειστο γεγονός είναι πως πρόκειται για τον δεύτερο πιο επιτυχημένο πιλότο της Formula 1 με 67 νίκεςπίσω μόνο από τις 91 του Μichael Schumacher.

Επίσης, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο προς το 5ο πρωτάθλημα της καριέρας του, όντας 24 βαθμούς μπροστά από τον Sebastian Vettel στο τρέχον πρωτάθλημα της F1. Και πρόσφατα έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός στην ιστορία του σπορ υπογράφοντας το νέο, «αυτοκρατορικό» συμβόλαιο 2+1 χρόνων με την Mercedes, που θα του αποφέρει περί τα 45 εκατομμύρια ευρώ ετησίως-απολαβές που τον φέρνουν πίσω μόνο από το ποδοσφαιρικό δίπολο Cristiano RonaldoLionel Messi και τον «Βασιλιά» LeBron James. Με λίγα λόγια, η σχέση του Βρετανού με το χρήμα είναι άριστη.

Δείτε ακόμα: Τι αυτοκίνητα οδηγούν οι Iron Maiden;

Παρόλο τον «σκασμό» ευρώ που παίρνει από την Mercedes και τις πολυάριθμες χορηγίες, όμως, ο Hamilton επενδύει στην αγορά συλλεκτικών αυτοκινήτων, μοντέλων που έχουν την προοπτική να εξελιχθούν σε τέτοια (future classics) και hypercars. Στην προσωπική του συλλογή συναντάμε -μεταξύ άλλων- 2 Shelby Cobra 427, άλλες 2 LaFerrari (μία κόκκινη κουπέ και μία λευκή Aperta), 1 Shelby GT500 του 1967, 1 Ferrari 599 SA Aperta, 1 McLaren P1, άλλη 1 Pagani Zonda 760 εξοπλισμένη με το σπάνιο -για το συγκεκριμένο μοντέλο- 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ οσονούπω θα προσθέσει και το απόλυτο hypercar της Mercedes-AMG, την Project One. Συνολικά ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής F1 αριθμεί 15 αυτοκίνητα στα γκαράζ των σπιτιών του, σε Μονακό και Λος Άντζελες.

Διαβάστε επίσης: BMW 850i vs BMW M850i xDrive: Μάχη γενεών

Προκειμένου να διατηρηθεί ψηλά η αξία των μοντέλων, αλλά χωρίς να τα κρατάει κλειδωμένα σε αποθήκες (όπως κάνουν πολλοί συλλέκτες), ο Hamilton χρησιμοποιεί γερανούς ώστε να περιορίζει τα χιλιόμετρα που γράφουν στο οδόμετρο. Για παράδειγμα: θέλει να πάει για φαγητό σε κάποιο πανάκριβο εστιατόριο του L.A. με την LaFerrari του; Οδηγεί μέχρι εκεί αλλά για την επιστροφή επιστρατεύει γερανό, ο οποίος ξεφορτώνει ένα άλλο αυτοκίνητο (την Shelby Mustang, ας πούμε) και παίρνει στην «πλάτη» του την Ferrari. Σε περίπτωση που ακούγεται ταλαιπωρία, να επισημάνουμε πως την όλη διαδικασία πραγματοποιούν υπάλληλοι, προκειμένου να βρει έτοιμο το αυτοκίνητο προς αποχώρηση ο Βρετανός. Και η καθημερινότητα συνεχίζεται…

Get it on Google Play Download on the App Store