Πώς είναι ένα μοτέρ Toyota με 483.000 χλμ.; (+video)

Πολύ λίγα αυτοκίνητα μπορούν να ξεπεράσουν τις 480.000 χλμ. δίχως να εμφανίσουν πρόβλημα. Τα ιαπωνικά και, δη, τα Toyota συγκαταλέγονται στην εκλεκτή αυτή κάστα αξιόπιστων κατασκευών, όπως αποδεικνύει ένα Camry με σχεδόν 483.000 χλμ.

To συγκεκριμένο Camry πρωτοκυκλοφόρησε το 2009 και είναι ένα από τα ελάχιστα χειροκίνητα στους δρόμους της Αμερικής. Μέσα σε 13 χρόνια έχει συμπληρώσει τον «μαγικό» αριθμό των 300.000 μιλίων, που αντιστοιχούν σε λίγο πάνω από 482.800 χλμ. Το κανάλι Car Care Nut αναλαμβάνει να μας μεταφέρει στα ενδότερα του 2AZ-FE των 2.4 λίτρων, λίγο πριν την ανακατασκευή που έχει ζητήσει ο κάτοχος του αυτοκινήτου. Μετά από τόση χρήση, που ισοδυναμεί με περίπου 37.140 χλμ. ετησίως, το ιαπωνικό μοτέρ εμφανίζει μόνο μια αυξημένη όρεξη για λάδι. Κάτι που αποδίδεται σε κατασκευαστικό πρόβλημα, όχι στην ηλικία του κινητήρα.

Το συγκεκριμένο μοτέρ γενικά «τσίμπαγε» λάδι από όταν ήταν καινούργιο, ελέω κακοσχεδιασμένων δαχτυλιδιών στα πιστόνια. Μια αστοχία του προμηθευτή, που είχε οδηγήσει πολλά Toyota και Scion χρονολογίας 2007-2011 στα συνεργεία των Η.Π.Α., για τις απαραίτητες αλλαγές εντός εγγύησης. Πέρα από το έξτρα λαδάκι που θέλει, κανένα άλλο ζήτημα δεν έχει απασχολήσει τον κάτοχο του μπεζ Camry.

Το αυτοκίνητο συντηρείται ευλαβικά, τηρώντας κατά γράμμα τα προγραμματισμένα διαστήματα σέρβις. Βλάβη δεν έχει εμφανιστεί ποτέ, ενώ και από πλευράς εξόδων τα μόνα που έχει ζητήσει είναι τα πάγια (λάδια, φίλτρα κλπ), συν 4 ζευγάρια ελαστικών, 2 συμπλέκτες και 3 μπαταρίες. Τίποτα, όταν λάβουμε υπόψη πως κοντεύει τις 500.000 χλμ. Ο ιδιοκτήτης μάλιστα είναι τόσο δεμένος με το Toyota του, ώστε προτιμά να προχωρήσει σε ολικό rebuild του κινητήρα παρά να δώσει προκαταβολή τα χρήματα για ένα ολοκαίνουργιο Camry!

Get it on Google Play Download on the App Store