Πως κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά στο… ρελαντί!

Κάθε εργασία έχει τρέξιμο, άγχος, κούραση σωματική και ψυχική, προκειμένου να βγουν τουλάχιστον τα προς το ζην. Ορισμένοι όμως έχουν βρει ένα πιο εύκολο τρόπο για να κερδίζουν χρήματα και μάλιστα αρκετά, χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο και «κυνηγώντας» οχήματα που δουλεύουν άσκοπα στο ρελαντί.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται είναι πραγματικότητα και συμβαίνει στην πολύβουη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα Citizen’s Air Complaint Program που ξεκίνησε το 2019, τιμωρούνται οι οδηγοί των βαν και μεγάλων λεωφορείων, οι οποίοι τα αφήνουν τα οχήματα να λειτουργούν στο ρελαντί για αρκετό χρόνο και δίχως λόγο. Σε αυτή την περίπτωση το πρόστιμο είναι 350 δολάρια ή και περισσότερο, ενώ οι πολίτες που τους αναφέρουν λαμβάνουν προμήθεια το 25% επί του προστίμου (87,5 δολάρια και άνω).

Οι… καταδότες, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να καταγράψουν ένα τρίλεπτο βίντεο (κοντά σε σχολείο αρκεί ενός λεπτού) του οχήματος που λειτουργεί στο ρελαντί και να το δημοσιεύουν στην ιστοσελίδα του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της πόλης. Μετά από λίγες μέρες έρχεται η ανταμοιβή, μέσω επιταγής από το ταχυδρομείο.

Το NBC News αναφέρει ότι πολίτες έχουν δημιουργήσει μια ομάδα περίπου εξήντα ατόμων που ονομάζονται Idle Warriors. Η… δουλειά τους είναι να γυρίζουν στην πόλη και να αναζητούν οχήματα που μολύνουν τον αέρα. Ο Ντόναλντ Μπλερ καυχήθηκε ότι έχει βγάλει μέχρι στιγμής 125.000 δολάρια. Οι μεγαλύτεροι παραβάτες είναι οι πολύ γνωστές εταιρείες υπηρεσίες παράδοσης και ηλεκτρονικά καταστήματα.

Δείτε ακόμα: Όλα τα μυστικά του VW ID. Buzz

Get it on Google Play Download on the App Store