Πως σας φαίνεται το συνεργείο του μέλλοντος;

Τα πάντα στον κλάδο του αυτοκινήτου αλλάζουν! Το μέλλον θα φέρει νέα δεδομένα που για εμάς τους παλαιότερους θα μας είναι αρκετά ξένα και θα χρειαστούμε χρόνο για να προσαρμοστούμε! Όπως για παράδειγμα το συνεργείο του μέλλοντος!

Φανταστείτε εκεί που είχατε το μάστορα σας, με τα χέρια μες τη μουτζούρα να προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα σας, ξαφνικά να έχετε το ολόγραμμα του και ένα αυτόματο διαγνωστικό να σας ενημερώνει για τις εργασίες που απαιτούνται!

Δείτε ακόμη: Τα πιο αξιόπιστα και ζημιάρικα μικρομεσαία

Αυτό βέβαια για να είμαστε κι απόλυτα ειλικρινείς δεν είναι μόνο η τεχνολογία που θα φέρει αυτές τις αλλαγές, αλλά και το γεγονός πως πλέον υποψήφιοι εργαζόμενοι δεν έχουν ως προτεραιότητα την εύρεση εργασίας σε ένα συνεργείο. Επομένως για να καλυφθεί το κενό που θα δημιουργηθεί με τα χρόνια θα το καλύψουν τα… ρομπότ!

Μεγάλη έρευνα που διεξήγαγε ασφαλιστική εταιρεία της Βρετανίας ανέφερε ότι σχεδόν το 60% (59% για την ακρίβεια) των Βρετανών θα απομακρυνθούν από το επάγγελμα επειδή δεν τους ενδιαφέρει, ενώ το 17%, θεωρεί ότι είναι έντονο και εξαιρετικά κουραστικό, ενώ μία στις 10 γυναίκες θεωρεί ότι δεν είναι δουλειά για άνθρωπο!

Διαβάστε επίσης: Ποια μάρκα είναι πιο φθηνή στο check engine;

Με αφορμή λοιπόν τα παραπάνω δεδομένα, η έρευνα είχε κι ένα ακόμα σκέλος για το ποιο θα είναι το μέλλον του κλάδου και τι να περιμένουμε τα προσεχή χρόνια, έπειτα από μελέτες επιστημόνων, αλλά και εμπειρογνωμόνων. Έτσι λοιπόν το συνεργείο του μέλλοντος θα θυμίζει εργαστήριο επιστημονικής φαντασίας που τα ρομπότ και τα ολογράμματα θα έχουν τον πρώτο λόγο. Το πλέον συγκλονιστικό που αναφέρει η μελέτη είναι πως στα νέα αυτοκίνητα θα ενσωματωθεί η τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας η οποία θα επιτρέπει στους οδηγούς να επιδιορθώσουν μικρά προβλήματα στο δρόμο με την απομακρυσμένη βοήθεια επαγγελματιών μηχανικών. Τα καλά νέα συνεχίζονται όμως, μιας και η συνεχώς αυξανόμενη τεχνολογία των 3D εκτυπωτών θα προσφέρει άμεσα και γρήγορα το απαιτούμενο ανταλλακτικό χωρίς την γνωστή και ανυπόφορη αναμονή. Αν μη τι άλλο το μέλλον προμηνύεται ενδιαφέρον!

Get it on Google Play Download on the App Store