Πόσα δίνατε για αυτό το μεταχειρισμένο Toyota;

Μεταχειρισμένα έχουμε δει πολλά, αρκετά εκ των οποίων αγωνιστικά. Μεταχειρισμένα Toyota, ακόμα περισσότερα. Ώρα να ρίξουμε μια ματιά σε ένα σπανιότατο αγωνιστικό του ιαπωνικού κολοσσού.

Δείτε ακόμα: Αυτοκρατορικό Toyota Century σε τιμή Yaris

Η Toyota έκανε ένα πολύ φιλόδοξο και κοστοβόρο, 8ετές πέρασμα από τη Formula 1. Η τελευταία της παρουσία ήταν το 2009, με την TF109. Το ιαπωνικό μονοθέσιο ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν, στα χέρια των Timo Glock και Jarno Trulli, παίρνοντας 3 βάθρα στους πρώτους 4 αγώνες και βαθμολογούμενη με τους δυο οδηγούς στους 3 εξ αυτών. Στη συνέχεια, ωστόσο, «ξεφούσκωσε» και αποχώρησε από την κορωνίδα του motorsport με σχετικά σκυμμένο το κεφάλι. Δέκα και πλέον χρόνια αργότερα, μπορείτε να πάρετε μια εντονότατη γεύση από F1, μέσω της συγκεκριμένης TF109 που δημοπρατείται από τον οίκο RM Sotheby’s και τη FIA, στις 15-22 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: Πωλείται Toyota Starlet του 1997 με 17.217 χλμ.!

Το κατάμαυρο μονοθέσιο στερείται των αγωνιστικών χρωμάτων, με τα λογότυπα της Panasonic στα πλάγια και την αεροτομή, καθώς πρόκειται για όχημα δοκιμών. Ως τέτοιο, έχει γράψει ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό χιλιομέτρων για μονοθέσιο F1, μετρώντας πάνω από 30.000. Σε αυτό συνέβαλε το γεγονός πως μετά το τέλος της θητείας στο αγωνιστικό τμήμα της Toyota, συνέχισε τις δοκιμές για την Pirelli και την εξέλιξη των ελαστικών της (εξ ου και τα αυτοκόλλητα της ιταλικής εταιρίας).

Διαβάστε επίσης: Πωλείται νέα Toyota Supra στα… κάρβουνα

Σε Grand Prix δεν συμμετείχε, αλλά οι Glock και Trulli το έχουν «λιώσει» στις δοκιμές. Αυτό που δεν γνωρίζουμε, είναι πόσα χιλιόμετρα έχει ο κινητήρας (το ανώτατο όριο της εποχής ήταν κοντά στα 1.000, πάντως). Για την ακρίβεια, δεν γνωστοποιείται καν αν διαθέτει μοτέρ! Υπό κανονικές συνθήκες, ένας ατμοσφαιρικός V8 2.4 λίτρων στέλνει κοντά στους 900 ίππους πίσω, μέσω ημιαυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων. Δεν είναι ασύνηθες πάντως, πρώην μονοθέσια F1 να πωλούνται χωρίς κινητήρα. Όπως και να ΄χει, τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα την ενίσχυση οικογενειών που επλήγησαν από την πανδημία.

Get it on Google Play Download on the App Store