Πόσα πιάνει το αυτοκίνητο του Al Capone;

O Al Capone υπήρξε ένας διαβόητος κακοποιός την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης, γνωστός για την σκληρότητά του.

Ένας τέτοιος χαρακτήρας εννοείται ότι θα είχε στη κατοχή του κι ένα αυτοκίνητο που θα ταίριαζε στο χαρακτήρα του και τις δραστηριότητές του. Αυτό το αυτοκίνητο λοιπόν είναι η θωρακισμένη Cadillac 34-A Sedan του 1928 και δημοπρατείται.

Δείτε ακόμα: Αλησμόνητη Lamborghini Diablo GT σε δημοπρασία

Το εν λόγω αυτοκίνητο ήταν ένα από τα πρώτα θωρακισμένα οχήματα για μη στρατιωτικούς σκοπούς. Αν θέλετε λοιπόν να νιώσετε όπως ο Al Capone την εποχή της κυριαρχίας του, τότε θα πρέπει να καταβάλετε το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων ή 908.625 ευρώ! Η θωράκιση του αυτοκινήτου έχει πραγματοποιηθεί με κράμα χάλυβα και αμιάντου, ενώ υπάρχουν κι αλεξίσφαιρα τζάμια με το συνολικό βάρος να αγγίζει τον 1,5 τόνο. Ο θηριώδης 8κύλινδρος κινητήρας αποδίδει 91 ίππους με την δύναμη να περνάει στον πίσω άξονα μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 4 σχέσεων. Για την πέδηση της Cadillac υπάρχουν ταμπούρα εμπρός και πίσω!

Διαβάστε επίσης: Σε δημοπρασία η πρώτη Porsche που κατασκευάστηκε!

Μετά το θάνατο του Capone, το αυτοκίνητο αγοράστηκε από τον Emil Denemark, ο οποίος είχε μια καλή σχέση με τον σκληρό κακοποιό. Στο πέρασμα των ετών η πράσινη Cadillac βρέθηκε να κοσμεί πολλές εκθέσεις. Τώρα είναι διαθέσιμη προς αγορά έναντι της αστρονομικής τιμής που γράψαμε παραπάνω. Σύμφωνα με την εταιρεία Celebrity Cars που έχει αναλάβει τη δημοπρασία, το αυτοκίνητο είναι λειτουργικό και σε άριστη κατάσταση.

Get it on Google Play Download on the App Store