Πόσα ζητάνε για μια τρακαρισμένη McLaren;

Τα υπεραυτοκίνητα είναι ακριβά σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται. Ακόμα και σαν ανταλλακτικά να θελήσει κάποιος να τα αξιοποιήσει, το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχει αρκετά σεβαστό λαμβάνειν. Αν, δε, μιλάμε για project ανακατασκευής, τότε ο πωλητής διαθέτει περισσότερα βέλη στη φαρέτρα των επιχειρημάτων, ώστε να ζητήσει όσα του λείπουν.

Ένας στην Αμερική ακολουθεί ακριβώς αυτή την τακτική, με μια τρακαρισμένη McLaren 720S. To βρετανικό supercar ξεκινάει στις Η.Π.Α. από περίπου 300.000 δολάρια και μπορεί να πάει πολύ παραπάνω, αναλόγως των έξτρα που θα επιλέξει ο εκάστοτε αγοραστής. Η συγκεκριμένη, σύμφωνα με τον άνθρωπο που προσπαθεί να την ξεφορτωθεί, φέρει πρόσθετο εξοπλισμό αξίας 50.000 δολαρίων. Συνολικά, δηλαδή, μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που κανονικά θα κοστολογείτο στις 350.000 δολάρια σήμερα – άσχετα που είναι μεταχειρισμένο διετίας, δίχως να αναφέρονται τα χιλιόμετρα.

Η εν λόγω 720S, λοιπόν, αν ήταν ακέραια θα «έπαιζε» σαφώς πάνω από τις 300.000 δολάρια (288.220 ευρώ). Λόγω μιας ατυχούς στιγμής, που κόστισε στο αυτοκίνητο το εμπρός του μέρος, η τιμή τοποθετείται στις 200.000 δολάρια (192.010 ευρώ) – για μια McLaren, στην κατάσταση που τη βλέπουμε. Λεπτομέρειες σχετικά με τις ζημιές και το ποια μέρη παραμένουν λειτουργικά, δεν αναφέρονται. Λογικά κινητήρας και κιβώτιο θα πρέπει να τη γλίτωσαν από το «μπαμ», ελέω τοποθέτησης πίσω από την καμπίνα των επιβατών. Αναρτήσεις, ψυγεία και πλαίσιο δεδομένα έχουν «αρπάξει» μπροστά, όπως φυσικά και το πλαίσιο – τα περισσότερα εκ των οποίων, δε, από ανθρακονήματα. Συνεπώς, μόνο προσιτή υπόθεση δεν είναι η αντικατάστασή τους.

Ο κόσμος δεν φαίνεται να «τσιμπάει», πάντως, καθότι μέχρι στιγμής το υψηλότερο ποσό τοποθετείται στις μόλις 62.000 δολάρια (59.517 ευρώ)! Αν τελικά πωληθεί για ένα τέτοιο ποσό και η επισκευή της κοστίσει άλλα τόσα (δύσκολα, κοντά στις 100.000 μάλλον κυμαίνεται το κόστος) τότε όντως θα μιλάμε για ευκαιρία. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μια 4.0 V8 twinturbo κατασκευή 720 ίππων και 770 Nm, ικανή να ολοκληρώσει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δλ. και να ξεπεράσει τα 340 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store