Πόσο κάνει ένα Hyundai Cruz 2.5T στην Ευρώπη;

Η Hyundai έκανε την επανείσοδό της στην κατηγορία των pickup ύστερα από απουσία πολλών ετών και συγκεκριμένα από το 1976 όταν λανσάρισε το Pony pickup. Ο νέος εκπρόσωπός της, το Santa Cruz παρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2021 και πωλείται στις αγορές της Βορείου Αμερικής, όπου εκεί τα pickup είναι εξαιρετικά δημοφιλή.

Στην Ευρώπη το πιθανότερο είναι να μην λανσαριστεί ποτέ, εκτός εάν κάποια εταιρεία το κάνει εισαγωγή από τις Η.Π.Α. Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτό το Santa Cruz και μάλιστα στην ειδική έκδοση «Night», που έκανε ντεμπούτο πριν από λίγες μέρες. Σε σχέση με τα υπόλοιπα Santa Cruz, το πιο «σκοτεινό» ξεχωρίζει από τη μαύρη νίκελ μάσκα, τις αποκλειστικές μαύρες ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών, τα μαύρα γυαλιστερά καλύμματα στους καθρέπτες και στις χειρολαβές και τα σκαλοπάτια στα μαρσπιέ.

Την κίνησή του αναλαμβάνει το 2.5 λτ. 4κύλινδρο turbo μηχανικό σύνολο, συνδυασμένο αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο DCT 8 ταχυτήτων και τετρακίνηση. Το εν λόγω μοτέρ αποδίδει 281 ίππους στις 5.800 σ.α.λ. και 311 Nm ροπής στις 1.700-4.000 σ.α.λ. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, αν και θεωρείται βέβαιο ότι με τέτοια ισχύ δεν θα δυσκολεύεται να κινήσει γρήγορα το πληθωρικό αμάξωμα των 4.970 χλστ. μήκους.

Η συγγένειά του με το Tucson στο οποίο βασίζεται δεν κρύβεται εξωτερικά, αφού μοιάζει πολύ στο εμπρός μέρος του αμαξώματος. Αντίστοιχα και το εσωτερικό είναι παρόμοιο με του δημοφιλούς SUV. Όμως από τη μέση και πίσω αλλάζει τελείως, λόγω της προσάρτησης του χώρου φόρτωσης.

Το ίσως μοναδικό στην Ευρώπη Santa Cruz 2.5T Night πωλείται από στην Τσεχία, από την εταιρεία Unitesta, η οποία -εκτός άλλων- κάνει και εισαγωγές από τις Η.Π.Α. Το κόστος απόκτησής του ανέρχεται στις 1.681.900 κορώνες Τσεχίας ή 1.390.000 χωρίς Φ.Π.Α. Ποσά που ισοδυναμούν με 68.727 ευρώ και 56.799 ευρώ αντίστοιχα. Στις Η.Π.Α. το ίδιο αυτοκίνητο στοιχίζει από 35.810 δολάρια (το ίδιο ποσό και σε ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store