Πόσο κάνει η αγορά και ενοικίαση τροχόσπιτου;

Οι θερινές διακοπές πλησιάζουν και ήδη αρκετοί κάνουν τα σχέδιά τους, έστω και δειλά λόγω της πανδημίας. Στη χώρα μας οι καλοκαιρινές διακοπές είναι συνδυασμένες με διαμονή σε ξενοδοχεία, όμως σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τόσο νότιες (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία) όσο και βόρειες (Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία κ.λπ.), προτιμούν να επισκέπτονται πολλά μέρη, μέσω των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων.

Τα βλέπουμε εδώ και πολλά χρόνια να κυκλοφορούν στα τουριστικά μέρη της χώρα μας και να γεμίζουν τα κάμπινγκ, όμως στο ελληνικό κοινό δεν είναι διαδεδομένα. Πριν την οικονομική κρίση είχαν ξεκινήσει να διεισδύουν και στην εγχώρια αγορά, ωστόσο ακόμα και τώρα υπάρχουν διαθέσιμα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα προς πώληση αλλά και για ενοικίαση. Η αγορά ενός καινούριου αυτοκινούμενου είναι ακριβή, αφού τα βασικά μοντέλα κοστίζουν κατά μέσο όρο από 50.000 ευρώ και άνω. Ακόμα και τα μεταχειρισμένα στοιχίζουν αρκετά χρήματα (τουλάχιστον 30.000 για καλά μοντέλα). Παρέχεται όμως και η δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινούμενων τροχόσπιτων. Οι τιμές ξεκινούν από 100 ευρώ τη μέρα για πιο παλιά μοντέλα, ενώ για πιο καινούργια και θερινές περιόδους φτάνουν έως τα 200 ευρώ ή και παραπάνω εφόσον προστεθούν επιπλέον παροχές και αξεσουάρ.

Αγγελίες με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα υπάρχουν στην Ελλάδα (δείτε εδώ), αλλά κυρίως στη Γερμανία (δείτε εδώ), όπου τα διαθέσιμα οχήματα είναι χιλιάδες. Τα περισσότερα μοντέλα χρησιμοποιούν ως βάση γνωστά βαν των εταιριών Fiat, Ford, Citroen, Opel, Renault, Mercedes, Peugeot κ.λπ., από τα οποία οι κατασκευαστές των τροχόσπιτων κρατούν το εμπρός τμήμα του αμαξώματος, τον κινητήρα και το σασί, μαζί με τις αναρτήσεις και όλα τα μηχανικά μέρη.

Η καμπίνα εντός αυτοκινούμενου τροχόσπιτου κατασκευάζεται από την αρχή, με πολύ προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια και ανάλογα με τα γούστα και τις ανάγκες του πελάτη. Ένα μέσο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 4 με 5 άτομα. Στον εξοπλισμό τους περιλαμβάνουν όλες τις ανέσεις ενός σπιτιού, όπως κουζίνα, φούρνο, ψυγείο κρεβάτια, τηλεοράσεις, τουαλέτα, ντους, αποθηκευτικούς χώρους κ.λπ. Βέβαια, θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον δύο οδηγοί, αφού σκοπός είναι να επισκεφθεί κανείς πολλά μέρη.

Get it on Google Play Download on the App Store