Πόσο κάνει η Alfa Romeo Tonale;

Η Tonale εκφράζει τα όνειρα της Alfa Romeo για ένα εύρωστο οικονομικά μέλλον και επαναφορά στις εμπορικές επιτυχίες. Άργησε αρκετά, αλλά το πρώτο C-SUV των Μιλανέζων ξεκινά την περιπέτειά του στις αγορές. Πρώτη και καλύτερη, η εγχώρια.

Το πολυαναμενόμενο μοντέλο της Alfa διατίθεται ήδη στην Ιταλία, με την έκδοση λανσαρίσματος Special Edition. Φορτωμένη με πληθώρα έξτρα και πλήρης εξοπλισμού, η Tonale Edition διακρίνεται για τις 20άρες ζάντες, τις κόκκινες δαγκάνες της Brembo πίσω από αυτές, τα full-LED Matrix και τα φιμέ πίσω κρύσταλλα.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η ψηφιακότητα, μέσω του αντίστοιχου πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και της οθόνης αφής 10,25 ιντσών στην κορυφή του ταμπλό, το οποίο με τη σειρά του χωρίζεται ουσιαστικά σε δυο μέρη. Η συνολική επιφάνεια των δυο οθονών ανέρχεται στις 22,5 ίντσες και αποτελούν ό,τι μεγαλύτερο έχει να προσφέρει η κατηγορία. Κάτω από την οθόνη τοποθετούνται οι αεραγωγοί του συστήματος κλιματισμού, με τα χειριστήρια για τη λειτουργία του σε μια σειρά ακριβώς από κάτω. Οι λειτουργίες συνδεσιμότητας Apple CarPlay, Android Auto και Amazon Alexa είναι στάνταρ στο σύστημα πολυμέσων UConnect 5, όπως κι όλα τα καθιερωμένα συστήματα ασφαλείας, ενώ αναλόγως έκδοσης διατίθεται σύνδεση WiFi με ταχύτητες 4G.

Παρότι ειδική έκδοση και γεμάτη εξοπλιστικά στοιχεία, κάτω από το καπό της Tonale Special Edition δεν συναντάμε το κορυφαίο plug-in υβριδικό σύνολο των 275 ίππων. Αντ’ αυτού βρίσκουμε τον 1.500άρη τετρακύλινδρο τούρμπο των 130 ίππων, σε συνεργασία με ήπια υβριδική διαρρύθμιση 48 Volt, που προσθέτει 21 ίππους και 55 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω 7τάχυτου αυτόματου διπλού συμπλέκτη, όπως και στην ισχυρότερη έκδοση των 160 ίππων που θα είναι διαθέσιμη αργότερα.

Οι τιμές για την Tonale Special Edition με τα 130 άλογα, λοιπόν, ξεκινούν από τις 39.000 ευρώ. Εναλλακτικά προσφέρεται η δυνατότητα leasing, κατόπιν προκαταβολής 14.500 ευρώ και εξόφληση σε 36 μήνες, με την δόση να ορίζεται στα 389 ευρώ. Παράλληλα, η Alfa Romeo παρέχει 5 χρόνια εγγύηση.

Get it on Google Play Download on the App Store