Πόσο κάνει η Bentley Bentayga Hybrid στην Ελλάδα;

Παραδόθηκαν σε πελάτες οι πρώτες Bentley Bentayga Hybrid, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο για την κορυφαία υπερ-πολυτελή μάρκα. Η Bentley εστιάζει στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης και στα πλάνα της περιλαμβάνεται μία υβριδική ή ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο της έως το 2023, με την πρώτη πλήρως ηλεκτρική Bentley να αναμένεται έως το 2025.

Δείτε ακόμη: Νέο μικρό SUV Toyota Raize 1.0 λτ. turbo 4×4

Το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της Bentley συνδυάζει έναν ισχυρό V6 turbo βενζινοκινητήρα 3.0 λίτρων ισχύος 340 ίππων και 450 Nm ροπής και έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 128 ίππων και 350 Nm ροπής. Συνδυαστικά η απόδοση φτάνει τους 449 ίππους και τα 700 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση στο βάρους 2.626 κιλών αμάξωμα από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,5 δλ. και τελική ταχύτητα 254 χλμ./ώρα, ενώ η μεικτή κατανάλωση είναι 3,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 79 γρ./χλμ. (WLTP).

Δείτε ακόμη: BMW M5 με 770 άλογα είναι συγκλονιστική! (+video)

Η Bentley Bentayga Hybrid διαθέτει τρεις υβριδικές λειτουργίες κίνησης. Στην λειτουργία EV Drive, την κίνηση αναλαμβάνει μόνο ο ηλεκτροκινητήρας που τροφοδοτείται με ενέργεια από την μπαταρία. Στην λειτουργία Hybrid, το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης για να διαχειριστεί έξυπνα τη ροή ενέργειας από τη μπαταρία και το βενζινοκινητήρα για βέλτιστη απόδοση και αυτονομία. Στη λειτουργία Hold η χρήση του βενζινοκινητήρα και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι ισορροπημένη ώστε να διατηρηθεί η ηλεκτρική αυτονομία για μεταγενέστερη χρήση – π.χ. στην περιορισμένη ζώνη μίας πόλης. Σε όλες τις λειτουργίες, υπάρχει ανάκτηση ενέργειας στην μπαταρία κατά την πέδηση.

Δείτε ακόμη: Toyota Corolla Hybrid καίει και οινόπνευμα

Με συνολική αυτονομία 747 χιλιομέτρων και με 39 χλμ. (WLTP) αμιγούς ηλεκτροκίνησης, με μία μόνο φόρτιση (πλήρης επαναφόρτιση σε μόλις 2,5 ώρες), η υβριδική Bentley προσθέτει μια νέα διάσταση στην υπάρχουσα γκάμα της μάρκας.

Στην Ελλάδα, η Bentley Bentayga Hybrid είναι διαθέσιμη σε τιμή που ξεκινά από 207.300 ευρώ.

Δείτε ακόμη: 150 νέα μοντέλα στην «Αυτοκίνηση 2019»

Get it on Google Play Download on the App Store