Πόσο κάνει το νέο Honda Breeze;

Τον περασμένο Αύγουστο είδαμε τις δυο πρώτες φωτογραφίες του νέου μεσαίου SUV της Honda, με την ονομασία Breeze. Σήμερα θα δούμε το νέο μοντέλο των Ιαπώνων με κάθε λεπτομέρεια.

Στην ουσία, το Breeze είναι το δικό μας CR-V με διαφορετική εμφάνιση και πιο premium προσέγγιση. Ο δυναμισμός του εμπρός μέρους προέρχεται από την προσαρμογή του προσώπου από το Accord στο μεσαίο SUV της Honda, με τα μακρόστενα παραλληλόγραμμα φώτα LED, την οριζόντια μάσκα και το μυώδη προφυλακτήρα να κυριαρχούν. Στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι μεν λιγότερες, αλλά το «μαύρισμα» των χαρακτηριστικών φωτιστικών σωμάτων σχήματος L αρκεί για να δώσει τον τόνο.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Honda CR-V 1.5 λτ. VTEC TURBO 193 PS AWD CVT

Οι διαστάσεις είναι παρόμοιες, αφού το Breeze έχει ακριβώς το ίδιο πλάτος με το νέο CR-V (1.855 χλστ.), το μήκος του είναι μεγαλύτερο κατά 34 χλστ. (4.634 χλστ.), το ύψος είναι χαμηλότερο κατά 10 χλστ. (1.679 χλστ.) και το μεταξόνιο είναι πιο κοντό κατά 2 χλστ. (2.660 χλστ.).

Την κίνησή του αναλαμβάνουν ο γνώριμος 1.5 VTEC TURBO των 193 ίππων και 243 Nm ροπής, συνδυαζόμενος αποκλειστικά με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT, και το 2λιτρο υβριδικό σύνολο των 184 ίππων και 315 Nm ροπής. Το δεύτερο προσφέρεται τόσο σε μπροστοκίνητη όσο και τετρακίνητη φόρμα, τη στιγμή που τα 193 άλογα του υπερτροφοδοτούμενου 1.5 περνάνε στο δρόμο αποκλειστικά μέσω του συστήματος AWD.

Ειδικά για το Breeze, η Honda δημιούργησε την Black Edition. Μια κατάμαυρη εκδοχή του μοντέλου, που δεν έχει αντίστοιχη ούτε στη μορφή του Acura RDX – του πολυτελούς «αδελφού» του CR-V στην Αμερική. Πόσο κοστίζει το Breeze τώρα;

Διαβάστε επίσης: «Θωρηκτό» το Honda CR-V στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Στην Κίνα, το δικίνητο 1.5 VTEC TURBO ξεκινά από τα 180.000 CNY. Σε δολάρια, μιλάμε για 25.360. Σε ευρώ, κατεβαίνουμε στις 22.997. Φυσικά άλλα δεδομένα ισοτιμίας, μισθολογικών και φόρων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας (όπου διατίθεται το Breeze), όμως είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως εδώ με τα ίδια χρήματα αγοράζεις την πλούσια έκδοση Elegance του Civic 1.0 Turbo (22.190), ενώ το CR-V ξεκινά από τις 33.650 ευρώ. Και μιλάμε για την δικίνητη έκδοση των 173 ίππων. Για το AWD των 193 ίππων, φτάνουμε στις 38.550 – ήτοι σχεδόν 15.000 παραπάνω από το αντίστοιχο Breeze!

Get it on Google Play Download on the App Store