Πόσο «Made in Japan» είναι τα ιαπωνικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη;

Πολλά από τα μοντέλα των ιαπωνικών εταιρειών αυτοκινήτου που πωλούνται στην Ευρώπη δεν κατασκευάζονται στην Ιαπωνία αλλά επί ευρωπαϊκού εδάφους. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές ιαπωνικές μάρκες έχουν μεταφέρει την παραγωγή τους από την Ιαπωνία στην Ευρώπη, προκειμένου να περιορίσουν το κόστος μεταφοράς, τους δασμούς κλπ.

Δείτε ακόμη: Φθηνότερα Made In Japan αυτοκίνητα: Ποιες μάρκες ευνοούνται;

Πόσο Made In Japan όμως είναι τα αυτοκίνητα των ιαπωνικών εταιρειών που κυκλοφορούν σε ευρωπαϊκό έδαφος; Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα μας τη δίνει ο Jato, ο οποίος μέσα από την έρευνά του, η οποία αφορά στο πρώτο εξάμηνο του 2018, φέρνει στο φως κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τα αυτοκίνητα των ιαπωνικών εταιρειών που κυκλοφορούν στην Ευρώπη.

Ας γίνουμε όμως συγκεκριμένοι. Οι μοναδικές ιαπωνικές μάρκες των οποίων όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους είναι Made In Japan, είναι οι Subaru και Lexus. Ακολουθεί η Mazda με ποσοστό 74%, ενώ Mitsubishi και Infiniti κλείνουν την πεντάδα με 37% και 36% αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Είχε Άγιο και… Honda και γλίτωσε τον αποκεφαλισμό

Το 36% των αυτοκινήτων που πούλησε η Suzuki στην Ευρώπη είναι Made In Japan, ενώ το ποσοστό αυτό για Honda, Toyota και Nissan είναι στα 27%, 14% και 10% αντίστοιχα.

Get it on Google Play Download on the App Store