Πόσο θα διαρκούν οι μπαταρίες των ηλεκτρικών VW;

Όπως δηλώνει ο υπεύθυνος εξέλιξης των μπαταριών των ηλεκτρικών μοντέλων της Volkswagen θα διαρκούν όσο και η ζωή του εκάστοτε αυτοκινήτου. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Frank Blome αναφέρει ότι οι μπαταρίες θα διατηρούν έως και το 70% της συνολικής τους χωρητικότητας για έως 8 χρόνια ή 160.000 χλμ.

Σύμφωνα με το πλάνο του τμήματος R&D της VW, η μπαταρία αναμένεται να διαρκεί όσο και το… αυτοκίνητο. Επειδή τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται γενικά πολύ περισσότερο από οκτώ χρόνια, υποθέτουμε ότι ο βασικός στόχος είναι να γίνεται χρήση των αρχικών μπαταριών όσο το δυνατόν περισσότερο, παρά τη σταδιακή εξασθένισή τους, μέχρι το σημείο που το αυτοκίνητο θα είναι αρκετά παλιό ή τρομερά δαπανηρό στη συντήρησή του.

Δείτε ακόμη: Το VW Group ετοιμάζει 70 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Όπως άλλωστε συμπλήρωσε ο κ. Blome, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σχεδιάζονται γύρω από τις μπαταρίες, τονίζοντας έτσι πόσο σημαντικές είναι αυτές για την κατασκευή κι εξέλιξη του εκάστοτε ηλεκτρικού μοντέλου. Πλέον η νέα γενιά μπαταριών της VW μπορεί να προσφέρει αυτονομία για έως και 550 χλμ., ενώ η τοποθέτηση χαμηλά στο πάτωμα, τα κάνει ακόμα καλύτερα στο τομέα της οδικής συμπεριφοράς.

Διαβάστε επίσης: Πόσα λεφτά θα χάνει η VW για κάθε I.D.;

Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός όπως αναφέρει ο κ. Blome, πως η πρόοδος σε ότι αφορά την εξέλιξη των μπαταριών είναι εκπληκτική. Η ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών ιόντων λιθίου διπλασιάστηκε από το 2014, καθιστώντας δυνατή την αύξηση της γκάμας των νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το μέλλον προμηνύεται ακόμα πιο ενδιαφέρον, μιας και η νέα γενιά μπαταριών στερεού τύπου θα προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή και αυτονομία. Μάλιστα η VW συνεργάζεται στενά στην εξέλιξή τους με την QuantumScape. Αναμένουμε με αγωνία το μέλλον, γιατί ειδικά στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Get it on Google Play Download on the App Store