Πότε αποζημιώνεσαι από απάτη μεταχειρισμένο

Το νέο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στην Βουλή έχει μεταξύ άλλων και αρκετές διατάξεις οι οποίες αφορούν τις μεταφορές, είτε πρόκειται για τον Κ.Ο.Κ., είτε για τα Ταξί, είτε για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα εισαγωγής. Με τα τελευταία θα ασχοληθούμε στο συγκεκριμένο θέμα μας, καθώς πλέον με σχετικό άρθρο στο νομοσχέδιο προβλέπεται η αποζημίωση για… απάτη μεταχειρισμένο.

Δείτε ακόμη: Αξιόπιστα μικρομεσαία μεταχειρισμένα

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 48 του Νομοσχεδίου αναγράφονται τα εξής:

“Σε περίπτωση που σε υπάρχουσα άδεια κυκλοφορίας βεβαιωθεί από τον αντιπρόσωπο ή τον κατασκευαστικό οίκο πλαστός αριθμός πλαισίου, ο εισαγωγέας αποζημιώνει εις όλον τον ιδιοκτήτη του οχήματος στην τιμή κτήσης του οχήματος, χωρίς να αποκλείονται λοιπές αξιώσεις του ιδιοκτήτη του οχήματος για επιπλέον θετική ή αποθετική ζημία.

Η αποζημίωση εις όλον από τον εισαγωγέα πραγματοποιείται ακόμα και αν το όχημα έχει εν τω μεταξύ μεταπωληθεί. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών επιτρέπεται να καθορίζονται περαιτέρω λεπτομέρειες για την εφαρμογή του παρόντος.”.

Γίνεται λοιπόν εύκολα κατανοητό πως αν ανακαλύψετε ότι το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που αγοράσατε ήταν μία μεγάλη απάτη με αλλαγμένο αριθμό πλαισίου, τότε μπορείτε να κινηθείτε νομικά και να αξιώσετε να σας επιστραφεί όλο το ποσό που δαπανήσατε για την αγορά του και ακόμη παραπάνω.

Διαβάστε επίσης: Ελαφρώς μεταχειρισμένα Citroen με δώρο service

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα εισαγωγής είναι αρκετά στην χώρα μας, με τα επίσημα νούμερα να είναι αυξημένα για το 2017 (σε σχέση με το 2016) κατά 50,0% ξεπερνώντας τις 30.000.

Get it on Google Play Download on the App Store