Πότε έρχεται στην Ελλάδα το νέο Toyota Corolla

Με την παρουσίαση και της νέας τετράθυρης Toyota Corolla Sedan προ λίγων ημερών, η Toyota ολοκλήρωσε την οικογένεια του ολοκαίνουργιου μικρομεσαίου μοντέλου της, μαζί με την 5θυρη Hatchback και την στέισον βάγκον Touring Sports.

Δείτε ακόμη: Παγκόσμια πρώτη για το νέο Toyota Corolla Sedan

Κύριο χαρακτηριστικών και των τριών εκδόσεων του νέου Toyota Corolla είναι ο μοντέρνος σχεδιασμός τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό, ενώ υπάρχουν μεταξύ τους και αισθητικές διαφορές, ανάλογα τον τύπο του αμαξώματος. Από πλευράς διαστάσεων, το πιο κοντό 5θυρο μοντέλο έχει μήκος 4.315 χλστ., το σεντάν είναι στα 4.640 χλστ. και το πιο μακρύ στέισον βάγκον είναι 4.653 χλστ.

Το νέο Toyota Corolla βασίζεται στην πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA), το πλαίσιο είναι 60% πιο άκαμπτο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, ενώ υπόσχεται καλύτερη οδική συμπεριφορά χάρη και στο χαμηλότερο κέντρο βάρους και τις ανεξάρτητες αναρτήσεις με τα γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω.

Την κίνηση των Corolla Hatchback και Touring Sports αναλαμβάνουν ο turbo κινητήρας βενζίνης των 1.2 λτ. με τους 116 ίππους και τα υβριδικά σύνολα των 1.8 λτ. 122 hp και 2.0 λτ. 180 hp. Το Corolla Sedan θα διατίθεται για πρώτη φορά με το υβριδικό μοτέρ 1.8 λτ. 122 hp και με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1.6 λτ. ισχύος 132 ίππων.

Δείτε ακόμη: Η Toyota «αγριεύει» τα Camry και Avalon (+video)

Όσον αφορά την παραγωγή τους, τα Corolla Hatchback και Touring Sports θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Burnaston στη Μ. Βρετανία, ενώ το Sedan θα παράγεται στο εργοστάσιο της Toyota στην Τουρκία. Το λανσάρισμα του νέου Toyota Corolla στην Ελλάδα αναμένεται να γίνει το Μάρτιο του 2019.

Get it on Google Play Download on the App Store