Πότε έρχεται το νέο Hyundai i20;

H Hyundai αναβαθμίζει φέτος σημαντικά την γκάμα της με το λανσάρισμα του νέου Kona και με την παρουσία των ανανεωμένων i10, i20, i30 και Tucson. Μεταξύ αυτών το εντελώς νέο, δεύτερης γενιάς Kona μαζί με το «φρεσκαρισμένο» i10 αναμένονται στην Ελλάδα από τον Ιούνιο, ενώ το i20 θα έρθει με τα πρωτοβρόχια, από τον Σεπτέμβριο. Παρόλα αυτά η Hyundai δέχεται κρατήσεις για το ανανεωμένο i20, το οποίο παρουσιάζει σχεδιαστικές αλλαγές και τεχνολογικές αναβαθμίσεις.

Ακόμα πιο δυναμικό εξωτερικά

Το νέο Hyundai i20 απέκτησε ακόμα περισσότερο δυναμισμό εξωτερικά, ειδικά στο εμπρός τμήμα του. Το σχήμα και το σχέδιο του προφυλακτήρα, καθώς και η μάσκα έχουν ανασχεδιαστεί και δημιουργούν μια κομψή όψη με σπορ στοιχεία. Επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα διαθέτει και το πίσω μέρος, ενώ προστέθηκαν νέες ζάντες 16 και 17 ιντσών. Το νέο Hyundai i20 θα είναι διαθέσιμο σε οκτώ χρώματα και προαιρετική διχρωμία με μαύρη οροφή. Τρία χρώματα είναι ολοκαίνουργια: Lucid Lime Metallic, Lumen Grey Pearl και Meta Blue Pearl.

Τεχνολογικές αναβαθμίσεις

Στον εξοπλισμό του νέου Hyundai i20 θα περιλαμβάνεται στάνταρ η οθόνη 4,2 ιντσών LCD στον πίνακα οργάνων, θύρα USB type-C, eCall δεύτερης γενιάς που βασίζεται στο δίκτυο 4G και ενημερώσεις χαρτών Over-the-Air (OTA). Επιπλέον θα εφοδιάζεται με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25 ιντσών και τη μεγάλη οθόνη του infotainment των 10,25 ιντσών με Apple CarPlay, Android Auto, ασύρματο φορτιστή και το πιο πρόσφατο σύστημα τηλεματικής Bluelink. Αναβαθμισμένο είναι το σύστημα αυτόνομης πέδησης, αφού αναγνωρίζει και ποδηλάτες και συνδυάζεται με το σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας. Προαιρετικά διατίθενται το σύστημα ανίχνευσης εμποδίων στο πίσω μέρος και στα πλαϊνά κατά την οπισθοπορεία, το σύστημα που ανιχνεύει άλλα οχήματα στις τυφλές γωνίες και το smart cruise control που χρησιμοποιεί την πλοήγηση για να προσαρμόζει την ταχύτητα του οχήματος σε στροφές ή ευθείες για ασφαλέστερη οδήγηση. Μία ακόμα αλλαγή αφορά την προσθήκη των λαμπτήρων με τεχνολογία LED για καλύτερο φωτισμό. Στο εσωτερικό ο ατμοσφαιρικός φωτισμός με τα περισσότερα χρώματα είναι προσαρμόσιμος, ενώ διατίθεται και ηχοσύστημα Bose Premium.

Διακριτικές αλλαγές στο εσωτερικό

Στο θάλαμο των επιβατών οι αλλαγές είναι περιορισμένες και αφορούν κυρίως το διάκοσμο. Για παράδειγμα με το νέο «λεμονί» εικονιζόμενο χρώμα συνδυάζονται αντίστοιχης απόχρωσης διακοσμητικά σε διάφορα σημεία (πόρτες, αεραγωγούς, κλιματισμό), όπως και ραφές στο τιμόνι, στο λεβιέ ταχυτήτων και στα καθίσματα. Οι άνετοι χώροι παρέμειναν ως είχαν, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές (352 λίτρα).

Κινητήρες 1.0 T-GDi

Η Hyundai κάνει αναφορά μόνο για τον 1.000άρη turbo κινητήρα, σε αποδόσεις 100 και 120 ίππων. Το μηχανικό αυτό σύνολο θα συνδυάζεται με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με τον ηλεκτρονικό συμπλέκτη (iMT) και το αυτόματο 7άρι διπλού συμπλέκτη 7DCT. Τιμές CO2 και λοιπά τεχνικά στοιχεία δεν έχουν ακόμα καθοριστεί, για αυτό δεν ανακοινώνονται νούμερα.

Get it on Google Play Download on the App Store