Πότε θα δούμε Alfa Romeo Tonale QV;

Η Alfa Romeo Tonale είναι επιτέλους εδώ και ήδη βάζει τη μιλανέζικη φίρμα στη ρότα του αύριο. Με πλήρη γκάμα κινητήρων, που περιλαμβάνει μέχρι το είδος προς εξαφάνιση πετρελαιοκινητήρα και Plug-in υβριδικό σύνολο 275 ίππων, το ιταλικό C-SUV φαίνεται να περιμένει ακόμα ό,τι και εμείς: μια έκδοση QV. Πότε με το καλό;

Καταρχάς, να πάρουμε πρώτα μια «τζούρα» από την Tonale Quadrifoglio Verde μέσω X-Tomi. Ο γνωστός ψηφιακός σχεδιαστής δεν έχασε χρόνο και πριν καν περάσει μια μέρα από το ντεμπούτο της Tonale, σχεδίασε την εκδοχή της με το τετράφυλλο. Ο εμπρός προφυλακτήρας με τα αεροδυναμικά βοηθήματα και τη σήμανση για το σημείο πρόσδεσης ιμάντα (σε περίπτωση που κολλήσεις στην αμμοπαγίδα, σε πίστα) είναι τόσο πειστικός, που μοιάζει να προήλθε από τα σχεδιαστήρια της Alfa Romeo. Τα εμπρός φτερά με τους αεραγωγούς και το ιστορικό τριφύλλι, το ίδιο. Κάτι που ισχύει για τις πανέμορφες ζάντες και την ανθρακονημάτινη προσθήκη στους πίσω θόλους, που έχουν προσαρμοστεί στο crossover αμάξωμα από την Giulia GTAm.

Πόσο πιθανό είναι να δούμε μια πραγματική Tonale QV, όμως; O διευθυντής προϊόντος της εταιρίας, Daniel Tiago Guzzafame, μίλησε σε αυστραλιανό μέσο για το εν λόγω ενδεχόμενο και μοίρασε ελπίδες: «Έχουμε προτάσεις για κάτι τέτοιο τόσο με αμιγώς θερμικό κινητήρα, όσο και με σύνολο από τον κόσμο της ηλεκτροποίησης. Προτού υλοποιηθεί, όμως, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι πως πληροί τις προδιαγραφές επιδόσεων και δυναμικών χαρακτηριστικών μιας κορυφαίας Alfa Romeo». Μάλιστα έσπευσε να υπογραμμίσει πως κάθε νέα Alfa θα έχει έκδοση Quadrifoglio: «Οι QV θα είναι κάτι σαν μάρκα εντός της μάρκας, προσφέροντας αντίστοιχη έκδοση σε κάθε μοντέλο – άσχετα αν το ίδιο ή η κατηγορία που αυτό ανήκει υποστηρίζει τέτοιου είδους παρουσίες».

Τα λεγόμενα του Ιταλού σημαίνουν πως πέρα από τις καθαρόαιμες εκδόσεις QV, σαν τις Giulia και Stelvio, θα υπάρχουν εκδόσεις μοντέλων που θα φέρουν σπορ και exclusive στοιχεία, δίχως να είναι απολύτως στοχοπροσηλωμένες (κάτι σαν τα S Line της Audi). Οπότε Tonale QV θα δούμε σίγουρα. Απλά είναι άγνωστη, προς το παρόν, η μορφή και ο χαρακτήρας της. Όπως και η ημερομηνία λανσαρίσματος, αν και οι φήμες κάνουν λόγο για μέσα 2023.

Get it on Google Play Download on the App Store