Που θα κατασκευάζεται το νέο Toyota Auris;

Πολλά έχουμε ακούσει και διαβάσει το τελευταίο διάστημα σχετικά με την στάση που θα κρατήσουν οι ιαπωνικές εταιρείες, απέναντι στην Βρετανία, μετά την απόφαση για έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση (το περίφημο Brexit).

Δείτε ακόμη: Αυτή η μάρκα έχει τα πιο αξιόπιστα μεταχειρισμένα

Παρόλα αυτά, η Toyota είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις εκεί δραστηριότητές της, κατασκευάζοντας το νέο Toyota Auris στο Burnaston του Derbyshire, παίρνοντας την σκυτάλη από το μοντέλο που θα αντικαταστήσει (εκεί κατασκευάζεται και το Avensis).

Όσον αφορά στα μοτέρ του νέου Toyota Auris, στα οποία θα συμπεριλαμβάνεται και ο νέος 2.0 λτ. βενζινοκινητήρας για τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα εδώ, αυτά θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Ιαπωνικής μάρκας στο Deeside της Ουαλίας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το 85% της παραγωγής του εργοστασίου της Toyota στην Αγγλία, καταλήγει στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ την τελευταία χρονιά η παραγωγική του ικανότητα έφτασε στα 144.000 αυτοκίνητα (20% κάτω από το 2016, λόγω του ότι το Auris βρίσκεται στο τέλος του κύκλου ζωής του).

Διαβάστε επίσης: Εντείνονται οι συζητήσεις για διπλοκάμπινο στην BMW

Το νέο Toyota Auris, από το οποίο μπορούμε να πάρουμε μία μικρή γεύση εδώ, πρώτη του επίσημη εικόνα, θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της Toyota TNGA και θα είναι ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο, σε εμφάνιση και όχι μόνο.

Get it on Google Play Download on the App Store