Πού είναι παράνομη η χειροκίνητη Porsche 911 GT3;

Η Porsche δεν προλαβαίνει τις παραγγελίες για τη χειροκίνητη 911 GT3, προσθέτοντας την έκδοση Touring προ ολίγων ημερών στη γκάμα, ούτως ώστε να διευρύνει τις επιλογές του αγοραστικού κοινού. Παρόλα αυτά, σε ένα καίριο εμπορικά σημείο, αμφότερα τα αυτοκίνητα είναι παράνομα.

Ο λόγος για την Καλιφόρνια, όπου η διάθεση τόσο της κανονικής GT3 όσο και της  Touring απαγορεύονται δια νόμου! H πιο πολυπληθής και τρίτη μεγαλύτερη πολιτεία των Η.Π.Α. έχει μια ιδιαίτερη διάταξη για τα επίπεδα θορύβου των αυτοκινήτων, που βρίσκεται σε ισχύ από το 1998. Η νομοθεσία τροποποιήθηκε πρόσφατα, ωστόσο ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί. Η Porsche θεωρούσε πως μέχρι την παρουσίαση των δυο GT3 θα είχε αναλάβει ο νέος νόμος, αλλά γραφειοκρατικά κωλύματα έχουν «φρενάρει» τις διαδικασίες, κρατώντας εν ενεργεία την προ 23ετίας ψηφισθείσα τροπολογία. Όταν, δηλαδή, οι 911 ήταν ακόμα αερόψυκτες και GT ήταν η ανυπέρβλητη 993 GT2

Οι Γερμανοί εξετάζουν τις επιλογές προσωρινής νομιμοποίησης των χειροκίνητων 911 με τις Αρχές, ακόμα και με κάποιας μορφής πιστοποιητικό. Μέχρι να -και αν- συμβεί κάτι τέτοιο, η Porsche δεν έχει παρά να περιμένει τη νομοθέτηση της νέας διάταξης. Κάτι που σημαίνει πως όσοι θέλουν 911 GT3 ή GT3 Touring, αναγκαστικά θα πρέπει είτε να περιμένουν ή να βολευτούν με το 7άρι PDK. Όχι ότι είναι άσχημη επιλογή, γλυτώνει και μισό δευτερόλεπτο στο 0-100 χλμ./ώρα (3,2 αντί 3,7 δλ. η GT3, 3,4 αντί 3,9 δλ. η Touring).

Get it on Google Play Download on the App Store