Γιατί έχει «ψεύτικη» κολώνα το Land Rover Defender;

Το νέο Defender το γνωρίσαμε πριν μερικές μέρες στο πλαίσιο της έκθεσης της Φρανκφούρτης όπου κι έγινε η επίσημη παρουσίασή του. Όμορφο και δυναμικό συνάμα, αλλά η έκδοση Defender 90 (η 3θυρη version του) έχει ένα μεγάλο ελάττωμα.

Οι σχεδιαστές της Land Rover την ονόμασαν «αιωρούμενη κολώνα», που ουσιαστικά πρόκειται για ένα «τυφλό» κομμάτι στο αμάξωμα που καλύπτεται με ένα απλό πλαστικό.

Δείτε ακόμα: H Land Rover φρεσκάρει το παλιό Defender

Το κομμάτι αυτό τοποθετείται στο μέσο του πίσω πλαϊνού τζαμιού, περιορίζει αρκετά την ορατότητα προς τα πίσω, αλλά και προς τα έξω για τον πίσω επιβάτη. Στο Defender 110 αυτή η σχεδιαστική τεχνοτροπία είναι αποδεκτή, μιας και δεν επηρεάζει την ορατότητα, ενώ λειτουργεί και σαν κάλυμμα για την πίσω κολώνα. Όμως στην 3θυρη έκδοση δεν καλύπτει κάποιο κάθετο τμήμα του αμαξώματος και απλά είναι μια μεγάλη πλαστική επιφάνεια, ουσιαστικά χωρίς ιδιαίτερο νόημα!

Διαβάστε επίσης: Το Defender των 14.8 λίτρων από την Λευκορωσία!

Όπου ακόμα κι αν δείτε την εξωτερική μεριά του αμαξώματος, το συγκεκριμένο μέρος του Defender, θα νομίζετε ότι απλώς έχουν κολλήσει ένα κομμάτι πλαστικού πάνω στο τζάμι! Κι αν περιμένατε ότι τουλάχιστον οι σχεδιαστές θα φρόντιζαν να αξιοποιήσουν περισσότερο αυτό το κομμάτι πλαστικού έστω σε επίπεδο πρακτικότητας, να σας ενημερώσουμε ότι πέρα από μερικά χαρτιά δεν χωράει τίποτε άλλο!

Βέβαια ο Gerry McGovern, επικεφαλής σχεδιασμού της Land Rover, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο κομμάτι, έχει άλλη χρήση, μιας και βοηθάει στην τοποθέτηση μερικών εξαρτημάτων για εκτός δρόμου περιπέτειες ώστε να μην «τραυματιστεί» το αμάξωμα, ή η πλαϊνή γυάλινη επιφάνεια. Αλλά και πάλι ο τόσο έντονος περιορισμός της ορατότητας για οδηγό, αλλά κι επιβάτη, δεν είναι κάτι που προσμετράτε στα σχεδιαστικά πλεονεκτήματα του Defender, που σε γενικές γραμμές είναι ένα όμορφο off road μοντέλο!

Εσείς τι λέτε;

Get it on Google Play Download on the App Store