Πουλάει την BMW του ως ακατάλληλος να την οδηγεί!

Έχουμε αναφωνήσει πολλές φορές μύδρους στο στυλ «ο άνθρωπος είναι άχρηστος» ή «πάει χαμένο το αυτοκίνητο με δαύτον», παρατηρώντας αξιοσέβαστα αυτοκίνητα να πέφτουν θύματα οδηγικής ηλιθιότητας. Ένα γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε να το εφαρμόσει κυριολεκτικά, διατάζοντας τον κάτοχο μιας BMW 440i να την πουλήσει καθώς τον έκρινε ακατάλληλο να την οδηγεί!

Ένας 23χρονος ενεπλάκη σε καταδίωξη με την αστυνομία τον περασμένο Απρίλιο, όταν οι αρχές απάντησαν σε κλήση που αφορούσε burnouts του νεαρού σε πλατεία. Οι περίοικοι κάλεσαν την αστυνομία για αυτή του την κίνηση, όμως ο ίδιος τα έκανε πολύ χειρότερα όταν αποφάσισε να διαφύγει. Όπως ανέφερε ένας αξιωματικός στην κατάθεσή του: «Πήρα το μάξιμουμ από τα 190 άλογα του υπηρεσιακού οχήματος (σ.σ. λογικά BMW 320d Touring ή VW Passat Variant 2.0 TDI), αλλά δεν μπορούσα να τον ακολουθήσω. Εγκατέλειψα στη Marienstraße καθώς δεν μπορούσα να αναλάβω την ευθύνη της διέλευσης από τέτοιο σημείο, με 120 χλμ./ώρα».

Ο επίδοξος Dominic Toretto του Ludwigsburg πέρασε με πάνω από 100 χλμ./ώρα εντός κατοικημένης περιοχής, παραβίασε ερυθρούς σηματοδότες και έφτασε μέχρι να καβαλήσει πεζοδρόμια, προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης. Κάτι που αρχικά κατάφερε, αλλά δεν υπολόγισε πως οι πινακίδες κυκλοφορίας και το πρόσωπό του είχαν απαθανατιστεί από ένα σωρό κάμερες.

Λίγες μέρες αργότερα συνελήφθη και προφυλακίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες, με την ετυμηγορία του δικαστηρίου να τον καταδικάζει σε αφαίρεση διπλώματος 1 χρόνου, πρόστιμο 7.000 ευρώ και πώληση του αυτοκινήτου λόγω ακαταλληλότητας! Ο καταδικασθείς μπορεί να καταβάλλει το πρόστιμο από τα χρήματα που θα αποκομίσει μετά την πώληση της 440i, ενώ αν δεν καταφέρει να τη «διώξει» αυτή θα κατασχεθεί και η χρηματική ποινή θα επιβαρύνει την τσέπη του (των γονιών του, βασικά). Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η δικαστής, Anne Bollacher, κατά την αγόρευσή της: «Ένα γρήγορο αυτοκίνητο δεν είναι παιχνίδι, αλλά μπορεί να γίνει όπλο. Ο νεαρός θα μπορούσε κάλλιστα να έχει τραυματίσει σοβαρά μια μάνα με το καρότσι του μωρού της, στην προσπάθειά του να διαφύγει».

Τέλος, να αναφέρουμε πως η F32 440i διαθέτει 326 άλογα και 450 Nm από τον υπερτροφοδοτούμενο 3.0λτ. εν σειρά εξακύλινδρο, έχοντας τη δυνατότητα να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 5 δλ. και να φτάσει μέχρι τα -ηλεκτρονικά περιοριζόμενα- 250 χλμ./ώρα τελικής.

Get it on Google Play Download on the App Store