Η Mercedes δίνει 5.000 ευρώ πριμ στους υπαλλήλους της!

H Μercedes πούλησε πέρσι 2.310.185 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, νούμερο που την έφερε στην 1η θέση της παγκόσμιας premium κατάστασης. Την ίδια κορυφή, βέβαια, απολαμβάνει και στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι πίσω από αυτή την επιτυχία δεν θα μπορούσαν να μην ανταμειφθούν αναλόγως.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Mercedes-Benz A 180 d 7G-DCT

Η φίρμα από την Στουτγάρδη προσφέρει μπόνους αποδοτικότητας ύψους 5.000 ευρώ για 130.000 εργαζομένους της στη Γερμανία, ποσό που θα καταβληθεί στην μισθοδοσία του Απριλίου. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που το «Αστέρι» προβαίνει σε κίνηση του είδους, ούτε μιλάμε για το μεγαλύτερο ποσό που διανέμει στο εργατικό της δυναμικό, καθότι την περασμένη χρονιά το πριμ έφτασε τις 5.700 ευρώ. Η περικοπή των 700 ευρώ αποδίδεται στην συμπύκνωση του τζίρου στα 11,1 δις ευρώ, τη στιγμή που τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2017 έδειχναν κέρδη 14,3 δις.

Διαβάστε επίσης: Αυτή η Mercedes-AMG GT R είναι το όνειρο κάθε ΑΕΚτζη!

Χαρακτηριστικό μάλιστα της επιτυχίας των μοντέλων Mercedes, είναι πως στα ανωτέρω νούμερα δεν συνυπολογίζονται οι πωλήσεις των smart. Απολύτως φυσιολογικό, καθότι οι πωλήσεις του λιλιπούτειου αυτοκινήτου έχουν συρρικνωθεί στις 128.802 μονάδες σημειώνοντας πτώση 4,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Μια εμπορική πορεία που έχει προκαλέσει κύμα φημολογίας σχετικά με την κατάργηση του μοντέλου.

Get it on Google Play Download on the App Store