Προ των πυλών το Hyundai Aura

H Hyundai θα παρουσιάσει επίσημα το νέο της μοντέλο στις 19 Δεκεμβρίου, αλλά η κατασκευάστρια εταιρεία μας έδωσε μια μικρή γεύση με δυο σκίτσα για το πως θα είναι το Aura.

Το Hyundai Aura θα έχει μήκος κοντά στα τέσσερα μέτρα και ουσιαστικά είναι η 4θυρη έκδοση του Hyundai Grand i10 Nios.

Δείτε ακόμα: Η Hyundai καταρρίπτει τους μύθους των ηλεκτρικών!

Tο νέο Aura το οποίο προορίζεται για την αγορά της Ινδίας, θα αντικαταστήσει το Hyundai Xcent. Τα σχέδια αποκαλύπτουν ένα αρκετά δυναμικό παρουσιαστικό, όπου αν περάσει έτσι στην παραγωγή, η εμπορική του πορεία προμηνύεται λαμπρή. Το εμπρόσθιο τμήμα του είναι εξαιρετικά δυναμικό, ενσωματώνοντας τις σχεδιαστικές νόρμες της κορεάτικης εταιρείας, με το βλέμμα να πέφτει στην μεγάλη γρίλια της μάσκας, αλλά και στα αιχμηρά φωτιστικά σώματα τα οποία εκτείνονται έως και το μέσο του καπό. Στο πίσω μέρος, σε εξίσου αιχμηρό τέμπο κινείται ο σχεδιασμός των φωτιστικών σωμάτων, τα οποία φαίνεται πως ενώνονται με μια λωρίδα χρωμίου. Το Hyundai Aura θα κινείται από έναν κινητήρα βενζίνης 1.2 λίτρων με ισχύ 83 ίππων και 114 Nm ροπής, ενώ διαθέσιμος αναμένεται να είναι κι ένας κινητήρας πετρελαίου 1.2 λίτρων κι αυτός, αλλά με δύναμη 75 ίππων και 190 Nm ροπής. Η μετάδοση της κίνησης θα εξασφαλίζεται από ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων, ενώ θα μπορεί να επιλεχθεί και η λύση του αυτοματοποιημένου μηχανικού κιβωτίου.

Διαβάστε επίσης: Το Hyundai Atos μεγάλωσε γενιές οδηγών

Κορυφαίος στην γκάμα των κινητήρων θα είναι ένας 3κύλινδρος turbo 1.000άρης κινητήρας βενζίνης με απόδοση 100 ίππων, ο οποίος θα συνδυάζεται επίσης με χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων και θα ακολουθήσει του λανσαρίσματος. Το νέο Hyundai Aura θα παρουσιαστεί επίσημα σε δυο μέρες, ενώ η εμπορική πορεία στην αγορά της Ινδίας θα ξεκινήσει την επόμενη χρονιά. Το Hyundai Aura θα αντικαταστήσει το Xcent και θα βρεθεί αντιμέτωπο με τα Maruti Suzuki Dzire, Honda Amaze, Ford Aspire και Tata Tigor.

Get it on Google Play Download on the App Store