Προ των πυλών το μικρότερο Volvo XC20!

Η Volvo ετοιμάζει με πυρετώδεις ρυθμούς το νέο της μικρό SUV, το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από το XC40 και θα φέρει κατά πάσα πιθανότητα την ονομασία XC20.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τον διευθύνοντα σύμβουλο της μάρκας κ. Hakan Samuelsson, το νέο XC20 θα είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα «πατάνε» στην νέα πλατφόρμα που προορίζεται για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κατασκευάζει η Σουηδική μάρκα. Παρατηρώντας τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το autoexpress.com το νέο μοντέλο διατηρεί την σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας, με τις απαραίτητες διαφοροποιήσεις που ενσωματώνουν τα ηλεκτρικά, όπως η κλειστή μάσκα.

Η νέα πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η Volvo ονομάζεται Sustainable Experience Architecture (SEA), με τον Samuelsson να αναφέρει: «Θα την χρησιμοποιήσουμε για την κατασκευή ενός μικρότερου αυτοκινήτου και πιστεύω ότι είναι πολύ έξυπνη κίνηση να το κάνουμε αυτό, ώστε να έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό μοντέλο. Είναι δύσκολο να το φτιάξουμε με την πλατφόρμα του XC40. Έτσι, εάν θέλουμε ένα μικρότερο αυτοκίνητο από το XC40 τότε η SEA μπορεί να το κάνει. Θα την χρησιμοποιήσουμε για αυτό».

Ο ισχυρός άντρας της Volvo ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι το νέο αυτοκίνητο θα έχει όνομα με αριθμό μικρότερο του 40, και θα είναι ένα μικρό SUV, το οποίο θα διακρίνεται για την πολυτέλεια του. Όπως όλα τα μοντέλα της Volvo άλλωστε!
Η Volvo έχει κατοχυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα για τις ονομασίες XC10 και XC20, αλλά προς το παρόν δεν επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη το όνομα του νέου μοντέλου. Βέβαια τα μέχρι τώρα δεδομένα θέλουν να λέγεται XC20, όπως σας αναφέραμε και στην αρχή!

Προς το παρόν δεν έχει δοθεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την παρουσίαση του νέου Volvo XC20. Αλλά αν αναλογιστούμε πως στόχος της Volvo είναι έως το 2025 οι μισές πωλήσεις νέων μοντέλων να είναι ηλεκτρικά, τότε κάπου εκεί αναμένουμε και το νέο σουηδικό SUV!

Get it on Google Play Download on the App Store