Προ των πυλών το ολοκαίνουργιο Fiat 600

Το 600αράκι της Fiat το μάθαμε και αγαπήσαμε ως τον ορισμό του αυτοκινήτου πόλης. Τόσο το πρώτο 600 από τη δεκαετία του 50, όσο και το Seicento των 00’s, αποτέλεσαν τεράστιες επιτυχίες για την ιταλική φίρμα, γεμίζοντας και ομορφαίνοντας τα αστικά κέντρα με την παρουσία τους. Το ιστορικό όνομα είναι έτοιμο να επανέλθει στη γκάμα των Ιταλών, αλλά σε εντελώς διαφορετική μορφή.

Το νέο 600, που εδώ βλέπουμε στα renderings του MV Auto, είναι ένα κανονικότατο Β-SUV και σχεδόν στο στάδιο της παραγωγής, όπως φανερώνουν κατασκοπευτικές φώτο από διαφημιστικά γυρίσματα στην Ιταλία. Το καινούργιο «600αράκι» θα πάρει τη θέση του σημερινού 500X, με το μήκος να φτάνει τα 4,2 μέτρα και τη βάση να είναι κοινή με το Jeep Avenger. Το επερχόμενο 600 θα μοιράζεται την πλατφόρμα STLA Small και τα μηχανικά μέρη με το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2023, προσφέροντας πληρέστατη γκάμα κινητήρων.

Το Avenger προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο ως ηλεκτρικό στις περισσότερες αγορές της Ευρώπης, αλλά σε Ιταλία και Ισπανία ήδη κυκλοφορεί και με 1.200άρι τρικύλινδρο τούρμπο μοτέρ 100 ίππων (ο 1.2 PureTech της Peugeot, με άλλα λόγια). Στη συνέχεια θα προστεθεί και η έκδοση με τους 130 ίππους, ενώ όλες μαζί ενδέχεται να προσφέρονται από την αρχή στο 600. H ηλεκτρική εκδοχή θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας, παράγοντας ίδια ισχύ (156 ίππους και 260 Nm) και τροφοδοτούμενο από την ίδια μπαταρία (54 kWh) με το Avenger. Το πρώτο EV της Jeep εμφανίζει μέγιστη αυτονομία 404 χλμ., οπότε κάτι παρόμοιο θα πρέπει να περιμένουμε και για το 600.

Μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού θα έχουμε δει την επίσημη μορφή του νέου 600, καθώς η Fiat προγραμματίζει το ντεμπούτο εντός των δυο προσεχών μηνών.

Get it on Google Play Download on the App Store