Προστασία των οδηγών φορτηγών κατά του κορωνοϊού

Μπορεί να περνάει στα «ψιλά», όμως ένας από τους στυλοβάτες της εύρυθμης κοινωνικής λειτουργίας εν μέσω κορωνοϊού, είναι οι οδηγοί φορτηγών. Άνθρωποι που καλούνται να μπαινοβγαίνουν σε χώρες – υγειονομικά ναρκοπέδια και φυσικά, δεν μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ενημερώνει τους οδηγούς φορτηγών για τη σωστή αντιμετώπιση της πανδημίας: «Οι οδηγοί των φορτηγών αυτοκινήτων βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή της μάχης, αφού ταξιδεύετε σε μη ασφαλείς περιοχές εκτεθειμένοι πολλές φορές στον κίνδυνο να μολυνθείτε από τον κορωνοϊό, γι’ αυτό επιβάλλεται να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να παραμείνετε υγιείς τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όσο και κατά την είσοδο και παραμονή των φορτηγών στις εγκαταστάσεις των εταιρειών

Δείτε ακόμα: Κοροναϊός στο αυτοκίνητο: Τι να προσέξετε

-Να λαμβάνετε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης (χρήση χειρουργικής μάσκας, γαντιών, αντισηπτικών, προστατευτικών παπουτσιών μιας χρήσης κ.λπ.).

-Αν όμως οι προμήθειές σας στα παραπάνω υλικά έχουν εξαντληθεί, να ζητάτε από τους φύλακες στην είσοδο των εταιρειών να σας τα παράσχουν.

-Να ακολουθείτε πιστά τους κανόνες που ορίζουν οι εταιρείες και τα μέτρα προστασίας που τυχόν έχουν λάβει.

-Να παραμένετε στην καμπίνα του οχήματος καθ’ όλη τη διάρκεια φόρτωσης/εκφόρτωσης ή σε ενδεδειγμένο χώρο αναμονής.

Διαβάστε επίσης: Απαράδεκτος έκανε πινακίδα τον κορωνοϊό

-Να ανταλλάσσετε τα συνοδευτικά έγγραφα με τη χρήση γαντιών μιας χρήσης και χειρουργικής μάσκας σε πλαστικό φάκελο, ο οποίος να απολυμαίνετε μετά από κάθε χρήση.

-Να τηρείτε αποστάσεις ασφαλείας με όσους έρχεστε σε επαφή».

Get it on Google Play Download on the App Store