Πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Suzuki Jimny

Μετά από διαρροές επί διαρροών, teasers, κατασκοπευτικές φωτογραφίες και μπροσούρες που βρήκαν τον δρόμο προς τη δημοσιότητα, έχουμε επιτέλους τις πρώτες επίσημες εικόνες του ολοκαίνουργιου Suzuki Jimny!

Όπως φαίνεται και από τα επίσημα καρέ, το νέο Jimny διατηρεί το τετράγωνο μοτίβο του επιτυχημένου προκατόχου του, ενώ διατηρούνται και τα στρογγυλά φανάρια. Πίσω τα κάθετα τοποθετημένα φωτιστικά σώματα καταργούνται, αφήνοντας όλη τη «δουλειά» στα οριζόντια, που βρίσκονται στον προφυλακτήρα και παραπέμπουν ευθέως στο θρυλικό Samurai. Στο εσωτερικό η απλότητα συναντά την τεχνολογία, με τις ευθείες γραμμές και τα παραλληλόγραμμα σχήματα να «παντρεύονται» με την οθόνη αφής και τα πολυμέσα.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Suzuki Vitara ντίζελ 4×4 1.6 DDiS 120 HP AllGrip

Τουλάχιστον δύο θα είναι οι διαθέσιμες εκδόσεις, με την βασική να στοχεύει ξεκάθαρα στις εκτός δρόμου διαδρομές έχοντας σιδερένιες ζάντες 15 ιντσών και λεπτά ελαστικά. Η πιο πλούσια φέρει προστατευτικά στους θόλους των τροχών, που δίνουν πλάτος στο παράστημα του Jimny, και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, ενώ θα εξοπλίζεται και με το σύστημα πολυμέσων της Suzuki και την προαναφερθείσα οθόνη.

Κάτω από το τετράγωνο αμάξωμα δεν είναι ακόμα σαφές για το ποιόν των μηχανικών συνόλων. Σίγουρο είναι το πλαίσιο τύπου σκάλας και το σύστημα τετρακίνησης, με δυνατότητα επιλογής «αργού κιβωτίου». Από πλευράς κινητήρων γνωρίζουμε για την γκάμα που θα απαρτίζει την ιαπωνική αγορά, η οποία αποτελείται από ένα λιλιπούτειο μοτέρ 660 κ.εκ. απόδοσης 54 ίππων, αλλά και ένα σύνολο 1.5 λίτρων αγνώστων λοιπών στοιχείων. Για τις ευρωπαϊκές αγορές -κατ’ επέκταση και την δική μας- ο τούρμπο 1.0 λτ. BoosterJet μοιάζει λογική επιλογή, παρέα με τον ατμοσφαιρικό των 1.2 λτ. Τα κιβώτια -πάντα για την ιαπωνική αγορά- είναι δύο: ένα κλασικό, χειροκίνητο 5αρι και ένα αυτόματο 4 σχέσεων.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Suzuki Ignis 1.2 DualJet

Όλες οι πληροφορίες θα γίνουν γνωστές στις 5 του ερχόμενου μήνα, όταν και θα πραγματοποιηθεί το επίσημο ντεμπούτο του νέου Jimny.

Get it on Google Play Download on the App Store